Izvor: Al Jazeera arhiva vesti 14.01.2018

Dvije žrtve zemljotresa u Peruu

Al Jazeera 14.01.2018
Više desetina povrijeđenih i 17 nestalih u Peruu, poslije zemljotresa jačine 7,1 stepeni Rihterove skale. Najmanje dve osobe su poginule, 17 se vodi kao nestalo, a više desetina je povređeno kada je zemljotres jačine 7,1 stepeni Rihterove skale… »

Lactalis povukao mlijeko za bebe u 83 zemlje

Al Jazeera 14.01.2018
Povučeno 12 miliona pakovanja mlijeka u prahu zbog prisustva salmonele u tom proizvodu, saopštili su čelnici kompanije. Francuska kompanija Lactalis povukla je dvanaest miliona pakovanja mleka u prahu za bebe u 83 zemalja zbog skandala sa prisustvom… »

Osmero mrtvih u požaru u Portugalu

Al Jazeera 14.01.2018
U požaru koji je izbio u jednoj zgradi u Tondeli, povrijeđeno je najmanje 50 ljudi, rekao je komandant Agencije za civilnu zaštiti Paulo Santos. U požaru koji je izbio u jednoj zgradi u portugalskom gradu Tondela, poginulo je najmanje osam ljudi, a na… »

Trump: Sporazum DACA vjerovatno mrtav

Al Jazeera 14.01.2018
Američki predsjednik rekao da demokrate ne žele istinski program zaštite imigranata koji su ušli kao djeca ilegalno u SAD. Američki predsednik Donald Trump rekao je da je program zaštite imigranata koji su ušli kao deca ilegalno u SAD - DACA… »

Kineska televizija: Zapaljeni iranski tanker potonuo

Al Jazeera 14.01.2018
Potonuo iranski tanker koji je danima gorio u Istočnom kineskom moru i potom otplutao u japanski ekonomski pojas. Search and rescue operation under way as 32 went missing after two vessels collided off the east coast of China; A Panama registered oil… »

Sedam godina od zbacivanja Ben Alija, poziv na proteste

Al Jazeera 14.01.2018
Demonstranti vjeruju da su svih šest vlada, koje su od tada bile na vlasti, slomile nade za socijalnu i ekonomsku pravdu. Tunis obilježava sedam godina od protjerivanja sa vlasti tadašnjeg predsjednika Zine El Abidine Ben Alija 2011. godine, u trenutku… »

Papa: Strah nije grijeh, grijeh je pustiti da strah prevlada

Al Jazeera 14.01.2018
Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja ponovo je uputio apel za gostoprimstvom prema migrantima. Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franjo ponovo je uputio apel za gostoprimstvom prema migrantima ocenjujući da je "greh odustati od susreta s… »

Chelsea Manning kandidira se za senatoricu

Al Jazeera 14.01.2018
Manning odslužila sedam godina kazne u vojnom zatvoru zbog krađe povjerljivih dokumenata i njihove predaje WikiLeaksu. Bivša američka vojnoobavještajna analitičarka Chelsea Manning, koja je odslužila sedam godina kazne u vojnom zatvoru zbog krađe… »

Ženama prvi put dozvoljen ulazak na stadione

Al Jazeera 14.01.2018
U Saudijskoj Arabiji žene će ubuduće moći da gledaju i fudbalske utakmice. Ženama u Saudijskoj Arabiji prvi put je dozvoljeno da uđu na sportski stadion da gledaju fudbalsku utakmicu. Korak je jedan u nizu predviđenih u ovoj godini u Saudijskoj… »

Vulin: Utvrđeno je da tetka postoji

Al Jazeera 14.01.2018
Ministar odbrane Srbije tvrdi da je Uprava za sprečavanje pranja novca potvrdila da tetka njegove supruge u Kanadi postoji i da je isplatio stan prije nego što je postao funkcioner. Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Uprava za… »