Izvor: Beta/Politika arhiva vesti 14.01.2018

Vučić: Izbori 4. ili 11 . marta, prvi na listi doktor Zoran Radojičić

Beta 14.01.2018
Sutra ili prekosutra biće raspisani beogradski izbori, a održaće se 4. ili 11 marta, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je za RTS rekao da će odluku konačnu doneti predsednica parlamenta Maja Gojković koja izbore i… »

Đurić: Napadi na imovinu Srba organizovana kampanja zastrašivanja

Beta 14.01.2018
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić čestitao je gradjanima Kosova i Metohije Novu godinu po julijanskom kalendaru i naglasio da veliki broj napada na imovinu Srba i paljenje njihove letine uoči praznika predstavlja organizovanju… »

Njujork tajms: Oči sveta uprte u Kosovo zbog Specijalnog suda

Beta 14.01.2018
Pokušaji kosovskih političara da ukinu Specijalni sud za ratne zločine, formiran da procesuira zločine koje su počinili Albanci, prete da naruše odnose Prištine sa zapadnim saveznicima koji su podržali Kosovo da se odvoji od Srbije, ocenjuje… »

Vulin: Dokazano da moja supruga ima tetku u Kanadi i da je stan isplaćen

Beta 14.01.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Uprava za sprečavanje pranja novca potvrdila da tetka njegove supruge u Kanadi postoji i da je isplatio stan pre nego što je postao funkcioner. Uprava za sprečavanje pranja novca skinula je, po… »

Brnabić: Uključiću se u kampanju za beogradske izbore

Beta 14.01.2018
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da očekuje vrlo "prljavu kampanju" za izbore u Beogradu i najavila da će se uključiti u tu kampanju, u meri u kojoj joj to dozvoli njeno radno mesto. "Očekujem izuzetno prljavu kampanju u kojoj se ne biraju… »

Premijer Japana Šinzo Abe sutra u Srbiji

Beta 14.01.2018
Premijer Japana Šinzo Abe i delegacija japanskih privrednika počinju sutra posetu Srbiji, tokom koje će razgovarati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i drugim zvaničnicima. Abe je prvi japanski premijer koji dolazi u… »

Živković i Janjušević: RTS i REM bez odgovora na zahtev opozicije

Beta 14.01.2018
Predstavnici opozicije još nisu dobili odgovor na zahteve kojima su od Radio televizije Srbije (RTS) i Regulatornog tela za elektronske medije (REM) zatražili da počnu da poštuju zakon i medijske standarde, izjavili su danas lider Nove stranke Zoran… »

Šutanovac i Rakić Vodinelić u Grockoj predstavili mere za razvoj poljoprivrede

Beta 14.01.2018
Predsednik Demokratske stranke i kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Šutanovac i Vesnom Rakić Vodinelić koja je prva na zajedničkoj listi za beogradske izbore, razgovarali su danas sa poljoprivrednicima u opštini Grocka i predstavili rešenja… »

Bešlin: Vučić vodi politiku koja je bliža Kremlju nego Briselu

Beta 14.01.2018
Istoričar Milivoj Bešlin je ocenio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodi autokratsku i nacionalističku politiku, koja je, po ključnim karakteristikama i ciljevima, "objektivno bliža" Kremlju nego Briselu. "S druge strane, novac koji Srbija… »