Šutanovac i Rakić Vodinelić u Grockoj predstavili mere za razvoj poljoprivrede

Beta 14.01.2018

Predsednik Demokratske stranke i kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Šutanovac i Vesnom Rakić Vodinelić koja je prva na zajedničkoj listi za beogradske izbore, razgovarali su danas sa poljoprivrednicima u opštini Grocka i predstavili rešenja za razvoj agrara u glavnom gradu.

Šutanovac je kazao da je aktuelna vlast učinila sve da oteža život beogradskim poljoprivrednicima, time što je smanjila subvencije po hektaru sa 12.000 na 4.000 dinara.

"Mi imamo plan kako da se vratimo subvencije poljoprivrednicima, da se u Srbiji usvaja petogodišnji agrarni budžet, kao što imamo plan i za formiranje fonda za razvoj agrara koji će omogućavati poljoprivrednicima beskamatne kredite koji će na taj način moći da imaju jeftiniju, bolju, kvalitetniju proizvodnju i da na kraju dana više i zarade", izjavio je Šutanovac, a saopštio DS.

Funkcionerka Nove stranke Vesna Rakić Vodinelić ocenila je da su ogromni porezi na poljoprivredno zemljište dodatan teret svim Beograđanima koji obrađuju zemlju.

"Odlučni smo u nameri da neopravdano visoke poreze snizimo i poljoprivrednicima omogućimo da žive od svog rada. Takođe, opredeljujemo se za subvencije našim poljoprivrednicima, a ne za subvencije stranim privrednicima", poručila je Rakić Vodinelić.

(Beta, 01.14.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »