Izvor: Blic/Beograd arhiva vesti 14.01.2018

Crni novembar 2017.: Krajem prošle godine u prestonici zabeležen rekordan broj razvoda

Blic 14.01.2018
Novembar 2017. definitivno je poneo titulu meseca slomljenih srca, pošto su u Beogradu tada potpisana 443 razvoda braka, što je čak 346 više nego prošle godine u istom mesecu! Novembar 2016. bio je mesec sa najmanje rastanaka u toj godini, kada ih je… »

Noć u Beogradu: Doček srpske Nove godine bez većih incidenata

Blic 14.01.2018
Tokom noći u kojoj se u Beogradu proslavljala Nova godina po Julijanskom kalendaru, došlo je do tri saobraćajne nezgode u kojima su lakše povređene četiri osobe, rekla je jutros Tanjugu portparolka Hitne pomoći Nada Macura. U saobraćajnoj nezgodi… »

Vesić: "Ovo je zlatna era razvoja Beograda"

Blic 14.01.2018
Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da je najponosniji na to što je Beograd počeo da se uređuje i razvija i da liči na evropsku prestonicu, najavljujući da glavni grad Srbije ulazi ponovo u zlatnu eru izgradnje i razvoja pri čemu gradska… »

Ni ovaj doček na Novom Beogradu nije mogao bez vatrometa

Blic 14.01.2018
Novobeograđani su još jedan praznik obeležili u sada već njima svojstvenom maniru - raskošni vatromet nadvio se nad blokovskim soliterima i u ponoć obeležio srpsku Novu godinu. Zobacz na Youtube Stanovnici blokova 45 i 61 već godinama praznike… »

Sneg i na ulicama Beograda: Meteorolozi najavljuju da će tako biti naredna dva dana

Blic 14.01.2018
Slab sneg počeo je da pada oko 16 časova u glavnom gradu, ali je sada njegov intenzitet sve jači, a prema najavama meteorologa padavine bi trebalo da traju dva puna dana! - Očekujemo povremene pojave snega danas i sutra, ali bez formiranja snežnog… »

Bogojavljensko plivanje u Grockoj, Zemunu, Obrenovcu, Lazarevcu...

Blic 14.01.2018
Tradicionalno plivanje za Časni krst kroz hladne tokove prestoničkih reka i ove godine održaće se na više mesta u gradu, a pojedine opštine već su pozvale svoje meštane da se prijave za učešće u ovoj manifestaciji. Za plivanje gradskim jezerima… »

Hladno: Zvanično jedan stepen, ali kao da je minus tri

Blic 14.01.2018
U Beogradu je danas hladnije nego što pokazuju zvanični meteorološki podaci, a za to je glavni krivac istočni i jugoistočni vetar koji duva brzinom od pet-šest metara u sekundi. U 13 časova temperatura u Beogradu je bila jedan stepen, ali je zbog… »

Na Dorćolu postavljena prva pametna presa za reciklažu limenki

Blic 14.01.2018
Prva interaktivna presa za reciklažu limenki postavljena je u SC "Milan Gale Muškatirović" na Dorćolu, a reč je o inovativnom sistemu za reciklažu koji se sastoji od pametne prese i mobilne aplikacije, koja omogućava komunikaciju sa korisnicima -… »

Sutra ispred Hrama Svetog Save - Aleksandra Radović i "Neverne bebe"

Blic 14.01.2018
Na platou ispred Hrama Svetog Save, u okviru manifestacije “Božićno seoce kod Hrama”, u ponedeljak se nastavlja veoma atraktivan program. Od 16 časova predviđena je projekcija ruskih bajki u Kripti Hrama, a zatim će na istom mestu uslediti… »

On je izvukao "davljenike" iz Dunava: "Devojka je bila prestravljena, nije mogla da dotakne dno, a ne zna da pliva"

Blic 14.01.2018
Mornar Aleksandar Petronijević (24) izbavio je pre nekoliko dana iz hladnog i nemirnog Dunava Andrijanu J. (26) i Veljka B. (50) koji su kolima upali u reku na Adi Huji. Aleksandar je tog dana obavljao uobičajene poslove na brodu "Bonavia" gde je… »