Izvor: Nedeljnik/Društvo arhiva vesti 14.01.2018

Dragan Bujošević: Za "Nemanjiće" uopšte ne brinem, reč "bre" ne postoji u seriji

Nedeljnik 14.01.2018
Svi će imati dovoljno vremena da kažu ono što misle, kazao je generalni direktor RTS-a. Generalni direktor Radio televizije Srbije Dragan Bujošević rekao je u intervjuu današnjim Večernjim novostima da su negativne ocene o seriji "Nemanjići" na… »

Vozi Miško: Riječanka se provela kao u filmu "Ko to tamo peva" vozeći se autobusom kroz Bosnu

Nedeljnik 14.01.2018
Neću sad spominjati mesta na kojima je Miško stajao jer nemam pojma kako se zovu, a i tome ne bi bilo kraja, ali da je Miško potpuno lud, shvatila sam negde oko Jajca * Neka sirota žena kraj mene grčevito se držala za naslon stolice i tupo zurila u… »

Skeniran mozak ljudi koji pate od ljubavi: To je kao zavisnost

Nedeljnik 14.01.2018
"Romantična ljubav je zavisnost", kaže autorka studije Helen E. Fišher * "To je snažna, divna zavisnost kada sve ide dobro, ali prestrašna zavisnost kada stvari krenu loše" Oni koji neutešno pate zbog propale ljubavi, možda za to imaju biološki… »

Matori, odraslo se: Pakao povratka posle praznika

Nedeljnik 14.01.2018
Sve stvari u Srbiji su estrada - i politika i protodržavni tabloidi. Zašto bi i sama država, verski praznici, Nove godine, bili bilo šta drugo do sama estrada. Oskar Vajld je rekao da život kopira umetnost. Kod nas je ta umetnost - jedino estrada… »

Matija Bećković: Svoje najbolje poeme napisao sam kad su me zabranili

Nedeljnik 14.01.2018
Bio sam po tim listama koje su se pravile - tzv. sistem razređenog vazduha! Mislim da sam od Mihiza čuo taj izraz. A to je otprilike: da vas drže potopljene pod vodom, dok ne vide da ćete se ugušiti, pa vas onda izvuku, pa malo udahnete, onda vas… »

Tajne najcrvenije od svih crvenih boja

Nedeljnik 14.01.2018
Po načinu na koji joj se gornja usna ljubila s donjom, moja je žena spoznala koliko mora biti i u mojim očima lijepa. S takvim, Bože, usnama. Poželjela je da me odmah ljubi, tu, na ulici, ali, Gospode, što bi rekao sav ovaj svijet kad bi me vidio… »

Da li se ukidaju “Nemanjići”, Novosađani dočekali “7526. godinu”, lažna uzbuna na Havajima: Vaš brifing za nedelju

Nedeljnik 14.01.2018
Vesti o kojima će se pričati ovog jutra i naslovne strane dnevnih novina. NOVOSAĐANI DOČEKALI 7526. GODINU - Širom Srbije je dočekana i Nova godina po Julijanskom kalendaru, u većini gradova su organizovani koncerti i vatromet. Beograđani su… »

Tozovac: I Titu sam pevao "Jeremiju"

Nedeljnik 14.01.2018
Ne sećam se da je proslava Srpske nove godine bila zvanično zabranjivana, kazao je legendarni pevač. Legenda srpske narodne muzike Predrag Živković Tozovac kazao je da nije istina da je pesma "Jeremija pali topa" bila zabranjena u socijalizmu… »