Izvor: Politika/Svet arhiva vesti 14.01.2018

Avion skliznuo s piste, zaustavio se uz more

Politika 14.01.2018
Ankara - Avion turske niskotarifne kompanije skliznuo je sa piste po sletanju u turskoj pokrajini Trabzon i zaustavio se na blatnjavoj padini, na samo nekoliko metara iznad mora, što je izazvalo paniku među putnicima. Snimci objavljeni na društvenim… »

Snažan zemljotres od 7,3 stepena Rihtera u Peruu

Politika 14.01.2018
LIMA – Snažan zemljotres jačine 7,3 stepena Rihterove skale pogodio je danas Peru. Kako prenose agencije zemljotres se dogodio oko 125 kilometara jugozapadno od grada Pukuju. Za sada nema izveštaja o materijalnoj šteti i stradalima.… »

Eksplodirao šporet, zapalila se zgrada, osam mrtvih

Politika 14.01.2018
LISABON - U požaru koji je izbio u jednoj zgradi u portugalskom gradu Tondela, poginulo je najmanje osam ljudi a na desetine su povređene, saopštili su danas zvaničnici u toj zemlji. Kako javlja AP, požar je izbio nakon što je u subotu uveče… »

Tramp: Program za zaštitu mladih imigranata je verovatno mrtav

Politika 14.01.2018
PALM BIČ – Američki predsednik Donald Tramp rekao je danas da je u SAD program koji štiti mlade imigrante dovedene kao deca u tu zemlju, „verovatno mrtav”. Republikanski predsednik je u Tviter poruci napisao da ni „demokrate ne žele… »

Oštećeni iranski tanker najednom planuo i potonuo

Politika 14.01.2018
PEKING - Oštećeni iranski tanker „Sanči” koji je doplutao u vode ekskluzivne ekonomske zone Japana danas je „najednom planuo” i potonuo, javila je kineska državna televizija. Navodi se da je taj zapaljeni tanker voda nosila duže od nedelju… »

Trideset osam minuta straha u havajskom raju

Politika 14.01.2018
Kako su stanovnici Havaja preživeli u strahu i panici lažnu uzbunu zbog raketnog napada na to američko ostrvo. HONOLULU - Američki mediji i danas kao prvu vest donose priču o lažnoj uzbuni na raketni napad na Havaje, ocenjujući da su stanovnici te… »

Stoltenberg: Podržavamo ideju o svetu bez nuklearnog oružja

Politika 14.01.2018
STOKHOLM – Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je danas da taj vojni savez podržava ideju o svetu bez nuklearnog oružja, ali da ne veruje da se to može postići nametanjem zabrane kroz konvenciju o nuklearnom naoružanju Ujedinjenih… »

Papa ponovo poziva na toleranciju prema migrantima

Politika 14.01.2018
VATIKAN - Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja ponovo je danas uputio apel za gostoprimstvom prema migrantima ocenjujući da je „greh odustati od susreta s bližnjima”. „Svaki migrant koji pokuca na naša vrata za nas predstavlja priliku da se… »

Abas Trampu: Sram vas bilo

Politika 14.01.2018
RAMALA – Palestinski lider Mahmud Abas izjavio je večeras da bi predsednik SAD Donald Tramp trebalo da se sramoti zbog načina kojim se bavio bliskoistočnim mirovnim naporima. U ostrašćenom govoru na sastanku Palestinskog cetralnog saveta Abas je… »

Ženama u Saudijskoj Arabiji dozvoljeno da idu na utakmice

Politika 14.01.2018
RIJAD - Ženama u Saudijskoj Arabiji po prvi put je dozvoljeno da uđu na sportski stadion da gledaju fudbalsku utakmicu. Korak je jedan u nizu predviđenih u ovoj godini u Saudijskoj Arabiji kojim se ukidaju ograničenja za žene, prenela je agencija AP… »