Arhiva » Vesti » RTV 14.01.2018

Pravoslavna nova godina dočekana i u Apatinu

APATIN - Doček Pravoslavne Nove godine u Apatinu bio je centralni u Zapadno-bačkom okrugu, a kao što se i očekivalo veliki broj gostiju iz Sombora, Kule i Odžaka slio se na apatinski Trg Nikola Tesla, gde je u organizaciji Turističke organizacije opštine Apatin i Pravoslavne crkvene opštine bio priređen bogat zabavno-muzički program.

RTV nedelja, 14. januar 2018.  |  RTV (Vesna Milanović Simičić)
RTV: Pravoslavna nova godina dočekana i u Apatinu

Pored sjajnog muzičkog nastupa folk pevačice Nade Topčagić, koja je nizala svoje poznate hitove, svi posetioci uživali su u besplatnim toplim napicima, čaju i vinu, kao i u spektakularnom vatrometu koji je oduševio sve prisutne tačno u ponoć uz tradicionalno lomljenje velike pogače sa dukatom.

Lomljenju pogače su pored sveštenika Željka Vasića i Mladena Glušca prisustvovali i predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić sa opštinskim rukovodstvom, a najviše sreće u 2018. godini imaće desetogodišnji Dragan Balog koji je iz česnice izvukao zlatnik.

Program za decu, omladinu i one starije počeo je nastupom grupe "Gold" i mlade nade Nebojše Vojvodića. Novogodišnju čaroliju upotpunilo je klizalište koje je radilo celo veče.

Ove godine organizator dočeka uveo je novine, te se mislilo i na meštane sela apatinske opštine iz Svilojeva, Sonte i Prigrevice. Za sve njih, koji su sinoć proslavljali doček na Trgu u Apatinu organizovan je besplatan autobuski prevoz.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Nikola Tesla Nova godina

©2018 Netmark d.o.o.