Izvor: Danas arhiva vesti 16.01.2018

Počela hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

Danas 16.01.2018
Političari izjavljuju saučešće. Hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost upravo je počela. Srpska delegacija u Briselu prekida ponovo započete pregovore i hitno se vraća za Beograd zbog ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici. Zbog… »

Brnabić: Nasilje ne sme da se toleriše

Danas 16.01.2018
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim o ubistvu Olivera Ivanovića, sa kojim se saglasila da takvo nasilje ne sme da se toleriše i da ono ugrožava stabilnost celog regiona Zapadnog Balkana… »

EU osudila ubistvo Ivanovića

Danas 16.01.2018
EU "snažno osudila" ubistvo Olivera Ivanovica i pozvala sve strane da pokažu "mir i da se uzdrže", kako bi zakon i pravosuđe na Kosovu obavili svoj posao. EU je u svojoj prvoj reakciji snažno osudila ubistvo Olivera Ivanovića koji je ubijen jutros u… »

Tužilaštvo pokrenulo postupak zbog ubistva Ivanovića

Danas 16.01.2018
Tužilaštvo za organizovani kriminal danas je pokrenulo predistražni postupak u pravcu krivičnog dela terorizam iz člana 391 KZ povodom ubistva predsednika Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića u Kosovskoj… »

Đokovićev trijumfalan povratak na Australijan openu

Danas 16.01.2018
Novak Đoković se pobedom protiv Donalda Janga plasirao u drugo kolo prvog Gren slema sezone. Šestostruki šampion Australijan opena, koji je ove godine 14. nosilac na turniru, plasirao se u drugo kolo turnira pobedom protiv Donalada Janga u tri seta. U… »

GIK proglasila listu SNS, objavljena imena kandidata

Danas 16.01.2018
Gradska izborna komisija je jutros jednoglasno proglasila izbornu listu broj 1 „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd!” za beogradske izbore koji su zakazani za 4. mart. Srpska napredna stranka listu je usvojila u ponedeljak, a predala ju je… »

Odmrzavanje pregovora

Danas 16.01.2018
Nakon trinaestomesečne pauze danas se u sedištu EU nastavljaju pregovori Beograda i Prištine na tehničkom nivou, na kojima će, prema najavama, biti razgovarano o primenama dosad postignutih sporazuma, uključujući formiranje zajednice srpskih… »

Ostavka premijera Rumunije

Danas 16.01.2018
Rumunski premijer Mihaj Tudose podneo je ostavku, nakon što su mu lideri njegove Socijaldemokratske partije uskratili političku podršku, javlja Srna. On je drugi premijer koga je zbacila vlastita partija u Rumuniji u poslednjih sedam meseci. "Premijer… »

Eksplozija u Antverpenu, srušila se zgrada

Danas 16.01.2018
U eksploziji gasa, u Antverpenu, koja se dogodila u ponedeljak uveče srušila se najmanje jedna zgrada, ali nije poznato da li se pod ruševinama nalaze ljudi. Uzrok eksplozije nije poznat, navode belgijski mediji. Policija naglašava da incident nije… »

Dovoljno potpisa za inicijativu Fondacije Tijane Jurić

Danas 16.01.2018
„Cilj i želja svakog čoveka je da deca budu bezbedna, a tome će doprineti inicijativa Fondacije Tijane Jurić“, podvukao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić u razgovoru sa osnivačem Fondacije Igorom Jurićem. Ova… »