Izvor: Danas/Ekonomija arhiva vesti 16.01.2018

Vujović: Zaostajemo za regionom zbog disfunkcionalnih preduzeća

Danas 16.01.2018
Od specijalnog izveštača. Očekujem rast od tri, tri ipo odsto, a možda i više, izneo je danas optimistične procene o smeru kretanja srpske ekonomije ministar finansija Dušan Vujović na godišnjoj Konferenciji o finansijama i investicijama u… »

"Turski tok" čeka Brisel

Danas 16.01.2018
Gasovod „Turski tok” moguće je produžiti do Evrope, samo ako Evropska komisija pruži čvrste garancije da projekat neće biti obustavljen, izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov, a prenosi agencija Tas. Budući da se prva linija… »

Oružari strahuju od ulaska "prljavog kapitala" u vojnu industriju

Danas 16.01.2018
Sindikati preduzeća namenske proizvodnje (Zastava oružja, Prva iskra u Bariču, Krušik u Valjevu, Prvi partizan u Užicu, "Milan Blagojević" u Lučanima i Sloboda u Čačku), koja čine grupaciju Odbrambena industrija Srbije (OIS) odložili su za… »

Bejaše rukomet

Danas 16.01.2018
* Koautori samo njima potrebne kampanje hteli su da ni od čega naprave - nešto. Mnogo se ovih dana ovde pričalo o rukometu. Bez obzira na povode, "istorijski kontekst" a i "nacionalni ponos", baš previše. U Srbiji je rukomet već dugo u zapećku… »

Niško novogodišnje kićenje - po zakonu, a možda i ne

Danas 16.01.2018
* Za 310 pojedinačnih novogodišnjih ukrasa, koji su prilično skromno osvetlili centar Niša, plaćeno oko 50.000 evra. U javnoj nabavci novogodišnje rasvete u Nišu, na kojoj je izabrana firma Kip Lajt, inače poslednjih meseci pominjana u aferama… »

Obilaznica ove godine

Danas 16.01.2018
Gradnja obilaznice oko Kostolca, duge šest kilometara, započeta je još pre 13 godina, ali do danas nije završena uprkos brojnim obećanjima republičkih i lokalnih funkcionera. Pritom je za ovaj posao iz tadašnjeg Nacionalnog investicionog plana bilo… »

Oružari traže izuzeće iz privatizacije

Danas 15.01.2018
Skupština sindikata Zastave oružje zatražila je danas od nadležnih u Ministarstvu odbrane da ta fabrika bude izuzeta iz najavljene privatizacije preduzeća Odbrambene industrije Srbije (OIS). Kragujevački oružari ističu da za razliku od ostalih… »

Prioritet preradni kapaciteti

Danas 15.01.2018
Svečani prijem za najuspešnije poljoprivrednike priređen je danas u Šapcu. Po broju registrovanih poljoprivrednih domaćinstava, više od 11.000, šabački kraj prednjači u Srbiji, a to znači i liderstvo u proizvodnji mleka, mesa i voća. Dr… »

Izostanak povratne informacije o ishodu konkursa najslabija karika

Danas 15.01.2018
Ocenama od 1 do 5 kandidati koji posredstvom sajta Poslovi.infostud.com konkurišu za posao bodovali su način na koji kompanije zakazuju intervju, zatim kvalitet dobijenih informacija o radnom mestu, brzinu završetka procesa selekcije, kao i… »