Izvor: N1 Info arhiva vesti 16.01.2018

Prekid dijaloga, sazvan Savet za nacionalnu bezbednost

N1 Info 16.01.2018
Srpska delegacija u Briselu prekida ponovo započete pregovore i hitno se vraća za Beograd zbog ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, prenosi Blic. Kako saznaje Blic, zbog ubistva Olivera Ivanovića, za 12 sati zakazana je hitna sednica… »

Ubijen Oliver Ivanović

N1 Info 16.01.2018
Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je jutros u Kosovskoj Mitrovici. On je pogođen sa pet metaka u grudi i podlegao je povredama u bolnici. Ivanović je ranjen vatrenim oružjem jutros oko 8.10 sati, potom… »

Srpsko tužilaštvo pokrenulo postupak zbog ubistva Ivanovića

N1 Info 16.01.2018
Tužilaštvo za organizovani kriminal danas je pokrenulo predistražni postupak povodom ubistva predsednika Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici. Tužilaštvo je saopštilo da je pokrenulo… »

Obdukcijom utvrđeno da je Ivanović ubijen sa šest metaka

N1 Info 16.01.2018
Obdukcioni nalaz je pokazao da je lider pokreta Sloboda, demokratija, pravda Oliver Ivanović jutros ubijen sa šest metaka iz pištolja "duga devetka". Posle sednice Saveta za bezbednost Kosova najavljena je mogućnost da se u istragu uključi i… »

B. Stefanović: Tvrdili da je izdajnik, sad mu govore na odru

N1 Info 16.01.2018
Lider Levice Borko Stefanović i nekadašnji Šef pregovaračkog tima za razgovore sa Kosovom je, komentarišući obraćanje predsednika Vučića, rekao da on ni danas nije mogao bez politikantskih upiranja prstom u opoziciju. Nečasno je da na odru… »

Ministarstvo: Dovoljno potpisa fondacije za izmenu zakona

N1 Info 16.01.2018
Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu utvrdilo je ispravnost više od 125.500 potpisa građana Srbije, kojima su podržali inicijativu Fondacije "Tijana Jurić" za izmenu Krivičnog zakonika i uvođenje doživotnog zatvora za počinioce… »

Vučić: Teroristički akt, Srbija da učestvuje u istrazi

N1 Info 16.01.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da je ubistvo predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića teroristički akt i da će se država Srbija u skladu sa tim prema tom aktu i odnositi… »

Dodik o ubistvu Ivanovića: Udar na stabilnost Srbije

N1 Info 16.01.2018
Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ocenio je da ubistvo lidera Gradanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića predstavlja "klasičan udar na stabilnost Srbije i severa Kosova". To je, izjavio je Dodik, udar "na… »

Dodik u pismu Gardijanu demantovao navode o plaćenicima

N1 Info 16.01.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u pismu britanskom listu Gardijan demantovao je tvrdnje da administracija RS podržava paravojne formacije i upozorio da je reč o recikliranim pričama koje su štetne za stabilnost Bosne i Hercegovine. "Članak… »

Mučenje Halepove, pobeda Lučić-Baroni, kraj za Hercog

N1 Info 16.01.2018
Prva teniserka sveta Simona Halep opravdala je ulogu favorita, pošto je u prvom kolu Australijan Opena uz dosta muke savladala domaću teniserku Desteni Aiavu 7:6, 6:1. Pobedu je zabeležila i Mirjana Lučić-Baroni, dok je Polona Hercog završila… »