Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 16.01.2018

Oliver Ivanović biće sahranjen na Novom groblju u Beogradu

Nova ekonomija 16.01.2018
Predsednik Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović koji je ubijen jutros u severnom delu Kosovske Mitrovice, biće sahranjen u Beogradu na Novom groblju, rekla je funkcionerka te partije Ksenija Božović. Ona je agenciji Beta rekla da još nije… »

Vučić: Ubistvo Olivera Ivanovića je teroristički akt

Nova ekonomija 16.01.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da je ubistvo predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića teroristički akt i da će se država Srbija u skladu sa tim prema tom aktu i odnositi… »

Bitkoin, najpopularnija digitalna valuta, pao za čak 20 odsto

Nova ekonomija 16.01.2018
Bitkoin je pao čak 20 odsto zbog širenja strahovanja o daljim ograničenjima tržišta posle najave Južne Koreje da će zabraniti trgovinu kriptovalutama. Bitkoin, kao najveća digitalna valuta pao je prvo 14 odsto na 11.940 dolara danas pre podne u… »

Evropska komisija traži i od Srbije niže cene rominga

Nova ekonomija 16.01.2018
Evropska komisija organizovala je u Briselu sastanak telekomunukacionih operatera sa prostora Zapadnog Balkana. "Tražili smo od kompanija iz regiona da istraže mogućnosti smanjenja cena rominga među zemljama Zapadnog Balkana", kaže portparolka… »

Direktor RTB Bor tražio da ne bude na izbornoj listi SNS-a

Nova ekonomija 16.01.2018
Profesor Tehničkog fakulteta u Boru Radoje Pantović nosilac je koalicione liste Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije na izborima za odbornike u Skupštini te opštine 4. marta. Član Predsedništva SNS Luka… »

Fridom haus: Srbija jedina zemlja regiona koja beleži silazni trend na polju demokratije

Nova ekonomija 16.01.2018
Srbija je jedina zemlja regiona koja beleži silazni trend na polju demokratije, navodi se u izveštaju organizacije Fridom haus (Freedom house) koja upozorava da su demokratske vrednosti globalno u opadanju. Srbija je jedina od zemalja regiona koja… »

Evropska unija građane košta manje od jedne šolje kafe dnevno

Nova ekonomija 16.01.2018
Evropska unija građane košta manje od jedne šolje kafe dnevno, iako postoje velike i iznenađujuće razlike u tome koliko Evropljani iz različitih zemalja plaćaju EU, piše Politiko. Novim "EU kapućino indeksom", koji je objavio Politiko, rangirane… »

Uvoz dijamanata, dragog kamenja, bisera i svile u BiH enormno porastao

Nova ekonomija 16.01.2018
Uvoz dijamanata, dragog kamenja, bisera i svile u Bosni i Hercegovini enormno je porastao, pa je u 2017. uvezeno 28 puta više dijamanata nego godinu ranije. Uvoz dijamanata porastao je sa 166.250 konvertibilnih maraka na 4.711.150 KM, dragog kamenja na… »

Čileanski čelnici optužili Svetsku banku da lažira izveštaje Doing Business liste

Nova ekonomija 16.01.2018
Čileanski čelnici optužili su Svetsku banku da je u svojim izveštajima o regulativi poslovanja "Doing Business" više godina nepošteno tretirala tu državu. Čileanski ministar spoljnih poslova Heraldo Munoz, reagujući na intervju glavnog ekonomista… »

Belgija prva u ispijanju alkohola, Srbija na 12. mestu

Nova ekonomija 16.01.2018
Belgija prednjači kada je u pitanju konzumiranje alkohola s više od 12 litara po glavi stanovnika godišnje, pokazalo je novo istraživanje kojim je obuhvaćeno 38 zemalja, uključujući Srbiju koja se našla na 12. mestu. Belgija je u svetu poznata po… »