Izvor: SEEbiz arhiva vesti 16.01.2018

Kosovska policija: Pronađeno zapaljeno vozilo

SEEbiz 16.01.2018
KOSOVSKA MITROVICA - Policija Kosova potvrdila je da je jutros u 8,10 sati u ulici Sutjeska, u sjevernom dijelu Mitrovice, došlo do upotrebe vatrenog oružja kojim je ustrijeljen srpski političar sa Kosova Oliver Ivanović. Policija navodi da je… »

Oliver Ivanović podlegao povredama nakon pucnjave u Kosovskoj Mitrovici

SEEbiz 16.01.2018
KOSOVSKA MITROVICA - Predsednik Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović umro je jutros u Zdravstvenom centru u severnom delu Kosovske Mitrovice pošto je na njega nepoznata osoba ispalila više hitaca iz pištolja, potvrdio je za "Blic" njegov advokat… »

Vučić: Teroristički akt, Srbija da učestvuje u istrazi

SEEbiz 16.01.2018
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da je ubistvo predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića teroristički akt i da će se država Srbija u skladu sa tim prema tom aktu i… »

Azijska tržišta: Novi rekordi, investitori optimistični

SEEbiz 16.01.2018
TOKIO – Na azijskim su burzama u utorak cijene dionica dosegnule nove rekordne razine jer su ulagači optimistični u vezi rasta najvećih svjetskih gospodarstava i zarada kompanija, dok se tečaj eura prema dolaru i dalje kreće na najvišim razinama u… »

Ivanović u poslednjem intervjuu: Ljudi strahuju od Srba, a ne od Albanaca

SEEbiz 16.01.2018
BEOGRAD - Predsednik Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović, koji je jutros ubijen, rekao je nedavno Srni da se plaši mogućeg atentata. Kako je tada naveo, bezbednost u severnom delu Kosovske Mitrovice je veoma loša. "Plašim se da u ovoj… »

Uvoz dijamanata u BiH uzletio 28 puta

SEEbiz 16.01.2018
BANJA LUKA - Uvoz dijamanata, dragog kamenja, bisera i svile u BiH enormno je porastao, pa je tako u 2017. godini u BiH uvezeno 28 puta više dijamanata nego godinu ranije, potvrđeno je u Upravi za indirektno oporezivanje BiH (UIO). "Uvoz dijamanata… »

Turska i EU: Čvršća suradnja umjesto punopravnog članstva

SEEbiz 16.01.2018
ZAGREB - Nakon više od polustoljetnog procesa približavanja Europskoj uniji, Turska i Bruxelles ulaze u novo razdoblje odnosa u kojem će prioritet imati čvršća suradnja u pojedinim područjima a ne punopravno članstvo, smatraju analitičari, piše… »

Najavljene investicije u električne automobile premašuju 90 mlrd dolara

SEEbiz 16.01.2018
DETROIT - Ford Motor najavio je ovih dana da kani udvostručiti ulaganja u električna vozila na 11 milijardi dolara, no to je samo dio investicijskog tsunami vala globalnih auto kompanija u proizvodnju baterija i električnih automobila, koji doseže… »

Višak u njemačkoj platnoj bilanci i u 2017. najveći u svijetu

SEEbiz 16.01.2018
BERLIN - Njemačka je i prošle godine bilježila najveći višak u platnoj bilanci u svijetu, objavio je u utorak ekonomski institut Ifo, otvarajući vrata novom valu kritika na račun najvećeg europskog gospodarstva. Međunarodni monetarni fond (IMF) i… »

SAD prepolovio pomoć UN-ovoj agenciji za pomoć Palestincima

SEEbiz 16.01.2018
WASHINGTON - Sjedinjene Države su za više od pola smanjile pomoć UN-ovoj agenciji za palestinske izbjeglice (UNRWA), rekao je u utorak američki dužnosnik. Washington će agenciji isplatiti 60, ali će "dodatno razmotriti" isplatu 65 milijuna. "Treba… »