Izvor: Južne vesti arhiva vesti 18.01.2018

Otac pokušao prinudno da iseli bivšu suprugu i dvoje dece iz stana

Južne vesti 18.01.2018
Izvršitelji su, po tužbi bivšeg muža, pokušali da isele iz stana u Nišu majku dva maloletna dečaka, od kojih jedan ima autizam. Posle reakcije policije i Centra za socijalni rad, Olivera Tanasković, koja ima nepravosnažnu presudu da može da… »

Nais dočekuje ekipu iz Zagreba, stigla i dva pojačanja

Južne vesti 18.01.2018
Po prvi put u 2018. godini niški vaterpolisti nastupiće na bazenu “Čair”, a njihov protivnik u subotu, 20. januara od 20 sati biće zagrebačka ekipa Medveščak. Nais će verovatno na utakmici 9. kola Jadranske A2 lige imati i pomoć dva… »

Niški školarci se u hali "Čair" bore za titule najboljih u odbojci

Južne vesti 18.01.2018
Svetosavski turnir, jedno od najvećih školskih takmičenja u odbojci, polako ulazi u završnu fazu, poznate su osnovne i srednje škole koje će se boriti za medalje, a finala i borbe za 3. mesto zakazani su za 21. januar u hali “Čair”. I ovog… »

Novi uslovi za direktora Direkcije za prevoz Niša prilagođeni pojedincima?

Južne vesti 18.01.2018
Samo inženjeri mašinstva i saobraćaja ubuduće mogu da budu direktori niške Direkcije za javni prevoz. Novi uslovi za rukovodioca ovim javnim preduzećem propisani su izmenom Statuta Direkcije, koja je usvojena u decembru. Opozicija smatra da se radi… »

"Objedinjena naplata" nudi sporazumno rešavanje dugovanja

Južne vesti 18.01.2018
Bez dodatnih troškova prinudne naplate i pokretanja sudskog spora, kako kaže direktorka JKP Objedinjena naplata Jelena Stojanović, Nišlije koje im duguju novac ubuduće će moći mirnim putem da reše spor sa njima - medijacijom. Potencijalni dužnici… »

Učenici vranjske Gimnazije međunarodno priznanje za esej

Južne vesti 18.01.2018
Među 206 radova iz brojnih zemalja na Međunarodnom konkursu koji je raspisan u Bugarskoj u čast rođena Isusa Hrista, prvu nagradu osvojila je Jefimija Najdić, učenica 3. razreda Gimnazije "Bora Stanković" iz Vranja. Jefimijin esej na temu "Dete je… »

Projekcija restaurirane verzije filma “Ko to tamo peva” u NKC-u

Južne vesti 18.01.2018
Kultni film Slobodana Šijana, po tekstu Dušana Kovačevića iz 1980. godine, Ko to tamo peva, kako kažu organizatori, biće prikazan 24. januara u Maloj sali Niškog kulturnog centra. Jedan od najpopularnijih jugoslovenskih filmova, u kojem se govori o… »

Džunić bez optužnice duže od pola godine od hapšenja

Južne vesti 18.01.2018
Ni 7 meseci od kako je bio uhapšen zbog sumnje da je, dok je bio predsednik Opštine Palilula, iz ove Opštine proneverio oko 3 miliona dinara, kako kažu u Višem javnom tužilaštvu, protiv gradskog odbornika Srpske napredne stranke Bobana Džunića… »

Kuršumlijsku Banju uskoro preuzima "Planinka"

Južne vesti 18.01.2018
Kuršumlijska banja, koja je zatvorena još 2006. godine, mogla bi uskoro da oživi, jer je za nju zainteresovano preduzeće Planinka u čijem sastavu su već Prolom i Lukovska banja, potvrdio je za Južne vesti predsednik Opštine Radoljub Vidić. Prvi… »

Tri odbornika u Babušnici prešla u SNS

Južne vesti 18.01.2018
Dva odbornika Nove Srbije i jedan odbornik Pokreta socijalista pristupili su vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci i njihovoj odborničkoj grupi u babušničkoj Skupštini, saopšteno je na konferenciji SNS-a. Razlozi zbog kojih su Zvonimir Adamović… »