Izvor: Sandžak press arhiva vesti 18.01.2018

Tri ustanove nezakonito uvećale plate, nabavke bez tendera

Sandžak press 18.01.2018
Predškolska ustanova “Mladost”, Kulturni centar i Narodna biblioteka “Dositej Obradović” tokom 2016. godine nepravilno su obračunavali koeficijente za obračun zarada zbog čega je rukovodstvu i dijelu radnika tih ustanova nezakonito isplaćeno… »

ZAOBILAZNICA NA ČEKANJU – Grad Novi Pazar nije riješio imovinsko-pravne odnose

Sandžak press 18.01.2018
Iako je na obilaznici oko Novog Pazara, koja se gradi od 2005, dosad podignut samo jedan most i uređen jedan kilometar puta, ovdašnji ljudi ne gube nadu jer će – za 66,6 miliona dinara, koliko je obezbijedilo JP “Putevi Srbije” – ovog proljeća… »

Poskupela registracija vozila u Srbiji

Sandžak press 18.01.2018
Porez koji se svake godine plaća prilikom registracije vozila, povećan je za ovu godinu, kako je objavljeno u Službenom glasniku. Reč je o porezu koji uz obavezno osiguranje, predstavlja najveći deo cene registracije vozila. Inače, prošle godine je… »

Dodik i Vučić u Beogradu razgovarali o unapređenju odnosa RS i Srbije

Sandžak press 18.01.2018
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom o daljem unapređenju odnosa između Srbije i Republike Srpske, projektu autoputa koji bi trebalo da spoji Beograd i Banju Luku… »

PODRŠKA GRAĐANA – Hiljade Novopazaraca potpisale peticiju protiv kladionica

Sandžak press 18.01.2018
Jedinstvo i sloga jednog naroda rezultirati može pozitivnim ishodom. Već četvrti dan se nastavila akcija Stranke pravde i pomirenja, a riječ je potpisivanju peticije povodom ukidanja kockarnica, kladionica i igara na sreću u blizini obrazovnih i… »

Muratović o 17. januaru: Ugljanin nije obilježio godišnjicu jer je u koaliciji sa svojim “atentatorom”

Sandžak press 18.01.2018
„Stranka demokratske akcije“ Sandžaka putem saopćenja za javnost zatražila promjenu Ustava Srbije kako bi se kako navode konačno riješio status Sandžaka i status bošnjačkog naroda u Srbiji. Iz “SDA” podsjećaju javnost da je 17. januara… »

Čemu Kolindin dolazak u Ahmiće ako ne želi razgovor s porodicama, žalosno je da Munira predstavlja Udruženje

Sandžak press 18.01.2018
Enisa Ahmić-Mulić je u Ahmićima izgubila 48 članova bliže i dalje porodice. Razgovor za Vijesti.ba počinje vidno uznemirena jučerašnjom izjavom predsjednice Udruženja “Majke enklava Srebrenica i Žepa” Munire Subašić o tome kako ne zna šta… »

Prijedlog budžeta BiH za 2018. godinu oko milijardu eura

Sandžak press 18.01.2018
Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je u srijedu navečer usvojio Prijedlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2018. godinu, sa tri amandmana koje je prihvatila nadležna parlamentarna… »

Vojska Srbije: Ukoliko bude ugrožena bezbjednost Srba na Kosovu, nećemo biti nijemi posmatrači

Sandžak press 18.01.2018
Vojska Srbije upozorila je komandu Kfora da neće biti samo nijemi posmatrač ukoliko na sjeveru Kosova dođe do ugrožavanja bezbjednosti srpskog stanovništva, pišu “Večernje novosti”. Da u Beogradu postoji snažna volja da u slučaju eskalacije… »

Kolinda Grabar-Kitarović poklonila se žrtvama Ahmića

Sandžak press 18.01.2018
Skraćeni boravak hrvatske predsjednice u Bosni i Hercegovini danas se nastavlja posjetom općinama u srednjoj Bosni gdje su Hrvati većina.Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je danas Ahmiće iako to protokolom nije bilo najavljeno… »