Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 18.01.2018

Oliver Ivanović sahranjen u Beogradu

Slobodna Evropa 18.01.2018
Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative „Sloboda Demokratija Pravda“ (SDP), na koga je 16. januara pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima izvršen atentat u Severnoj Mitrovici, sahranjen je u četvrtak na Novom groblju u Beogradu. Od… »

Stoltenberg: Makedonija pred otvorenim vratima NATO

Slobodna Evropa 18.01.2018
Pred sedištem NATO-a još uvek ima mesta za nove zastave, poručio je Generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg u današnjem obraćanju u makedonskom Sobranju, istakavši pritom da vrata NATO-a ostaju otvorena za nove članice. “Gledajući… »

Žrtve u jakoj oluji u Nizozemskoj i Njemačkoj

Slobodna Evropa 18.01.2018
Tri osobe poginule su u Nizozemskoj u snažnoj oluji koja je pogodila i susjednu Njemačku, rušeći stabla, prevrćući kamione i uzrokujući otkazivanje stotina letova. Nizozemske vlasti su zbog snažnog nevremena obustavile sve letove iz amsterdamske… »

Ambasada SAD: Istragu ubistva Ivanovića da vode institucije Kosova

Slobodna Evropa 18.01.2018
Otpravnica poslava Ambasade Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Kolin Hajlend (Colleen Hyland) izjavila je danas kako njena zemlja pruža punu podršku istrazi ubistva predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića i da SAD zahtevaju da… »

Grabar-Kitarović skratila posjetu BiH

Slobodna Evropa 18.01.2018
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas će završiti zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini, obilaskom nekoliko opština na području srednje Bosne u kojima su Hrvati većinsko stanovništvo. Televizija N1 objavila je da je prvobitno… »

Vrhovni sud oslobodio novinare po tužbi Dragoljuba Milanovića

Slobodna Evropa 18.01.2018
Vrhovni kasacioni sud preinačio je odluku Apelacionog suda i doneo oslobađajući presudu u procesu koji je nekadašnji direktor Radio televizije Srbije (RTS) Dragoljub Milanović vodio protiv B92, glavnog urednika te kuće Verana Matića i novinara… »

Britanski desničar tužio Mariniku Tepić

Slobodna Evropa 18.01.2018
Britanski državljanin Džim Douson (Jim Downson), koga je svetska štampa označila kao ekstremnog desničara, tužio je poslanicu Nove stranke u Skupštini Srbije Mariniku Tepić zbog uvrede ugleda i časti. U tužbi, u koju je Radio Slobodna Evropa… »

Tilerson: Vojska SAD će ostati u Siriji, protiv IDIL-a, Irana i Asada

Slobodna Evropa 18.01.2018
Državni sekretar SAD Reks Tilerson izjavio je da će američka vojska ostati u Siriji ne samo do potpunog uništenja Islamske države Iraka i Levanta (IDIL), već i da bi se suprotstavila iranskom uticaju, kao i da bi pomogla svrgavanju predsednika… »

Veselji: Biti će Specijalnog suda za ratne zločine

Slobodna Evropa 18.01.2018
Predsednik Demokratske partije Kosova i kosovskog parlamenta Kadri Veselji rekao je danas da će Specijalnog suda biti i da on neće dozvoliti iznenađenja i jednostrane poteze koji mogu da dovedu u pitanje partnerstvo sa SAD i EU. On je za KTV kazao da… »

Vučić i Dodik o unapređenju odnosa Srbije i RS

Slobodna Evropa 18.01.2018
Prеdsеdnik Srbijе Alеksandar Vučić sastao sе danas sa prеdsеdnikom Rеpublikе Srpskе Miloradom Dodikom u Beogradu. Tokom susrеta, dvojica prеdsеdnika razgovarala su o daljеm unaprеđеnju odnosa izmеđu Srbijе i Rеpublikе Srpskе… »