Izvor: Studio B/Balkan arhiva vesti 18.01.2018

Demostranti zapalili NATO zastavu ispred Sobranja

Studio B 18.01.2018
Na dvostrukim protestima ispred Sobranja, protiv NATO i protiv antimakedonske politike aktuelne vlade, zapaljena je zastava Alijanse, prenela je tv Telma. Dve grupe aktivista organizovale su proteste ispred Sobranja u vreme obraćanja generalnog sekretara… »

Primili smo zahtev Ministarstva pravde Srbije, sarađivaćemo

Studio B 18.01.2018
Kosovsko Ministarstvo pravde potvrdilo je danas prijem zahteva srpskih nadležnih organa za uzajamnu pravnu pomoć u slučaju ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića i ističe da je otvoreno za međusobnu pravnu saradnju u skladu sa važećim… »

Stefanović:Priština ne želi da se otkriju motivi i nalogodavci

Studio B 18.01.2018
Ministar unutrasnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je večeras da Priština odbija saradnju u istrazi sa organima Srbije, sa ciljem da oteža i spreči otkrivanje motiva, počinilaca i nalogodavaca ubistva Olivera Ivanovića. Stefanović je rekao da… »

Stejt department upozorava Amerikance na opasnosti u BiH

Studio B 18.01.2018
Američki Stejt department upozorio je svoje državljane na oprez prilikom putovanja u Bosnu i Hercegovinu zbog opasnosti od terorizma i mina. U tekstu u kojem je upozorenje podignuto na drugi nivo od maksimalno četiri navodi se da terorističke grupe i… »

Danas sunčano, u južnim i istočnim krajevima moguć sneg

Studio B 18.01.2018
U većem delu Srbije danas će biti pretezno sunčano, više oblačnosti uz provejavanje slabog snega očekuje se ujutru i pre podne u južnim i istočnim krajevima, i to uglavnom u planinskim predelima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod… »

Štrahe na meti kritika kolega političara zbog izjava o RS

Studio B 18.01.2018
Austrijski vicekancelar Hajnc-Kristijan Štrahe izjavio je danas da poštuje suverenitet Bosne i Hercegovine, ali i pravo na samoopredeljenje naroda. „Poštujemo suverenitet države BiH u kojoj žive tri naroda. Od Dejtonskog sporazuma postoji državna… »

Poginule 52 osobe u požaru u autobusu

Studio B 18.01.2018
U požaru koji je zahvatio autobus poginule su 52 osobe, u severozapadnom regionu Kazahstana, Aktau, saopštilo je jutros ministarstvo unutrašnjih poslova Kazahstana. Samo pet putnika uspelo je da pobegne iz zapaljenog vozila, navedeno je u saopštenju… »

Stoltenberg i Zaev osudili ubistvo Olivera Ivanovića

Studio B 18.01.2018
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg i makedonski premijer Zoran Zaev osudili su danas ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića u Severnoj Mitrovici, u utorak, ocenivši da je stanje u regionu stabilno. „Region više nije bure baruta, gradimo… »