Izvor: Večernje novosti/Društvo arhiva vesti 18.01.2018

Kocijančič: Što pre nastaviti dijalog Beograda i Prištine

Večernje novosti 18.01.2018
EU pozdravlja dogovor predsednika Srbije i Kosova Aleksandara Vučića i Hašima Tačija o nastavku dijaloga o normalizaciji odnosa. BRISEL - Evropska unija pozdravlja dogovor predsednika Srbije i Kosova Aleksandara Vučića i Hašima Tačija o nastavku… »

Batut: U Srbiji 1.114 obolelih od malih boginja

Večernje novosti 18.01.2018
Za tri i po meseca u Srbiji je registrovano 1.114 slučajeva malih boginja, a dvoje pacijenata je umrlo zbog komplikacija, podaci su Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović - Batut" BEOGRAD - Za tri i po meseca u Srbiji je registrovano… »

Popović podneo još jednu tužbu protiv KRIK-a

Večernje novosti 18.01.2018
Redakcija KRIK-a je saopštila da joj je stigla nova tužba ministra Nenada Popovića za povredu časti i ugleda. BEOGRAD - Redakcija KRIK-a je saopštila da joj je stigla nova tužba ministra Nenada Popovića za povredu časti i ugleda. Kako se navodi… »

Podrška Nišlija Sprečeno prinudno iseljenje samohrane majke i njene dece

Večernje novosti 18.01.2018
Građani Niša okupili su se ispred stana samohrane majke dvoje maloletnika, koju bivši suprug godinama pokušava da izbaci iz porodičnog stana, kako bi sprečili da deca usred zime budu izbačena na ulicu. Prinudno iseljenje Nišlijke Olivere… »

Pritvor bivšem pripadniku hvo zbog zločina nad Srbima

Večernje novosti 18.01.2018
Sud Bosne i Hercegovine danas je odredio jednomesečni pritvor hrvatskom državljaninu Zdenku Grbavcu, jer se tereti za zločine protiv čovečnosti počinjene nad Srbima. SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine danas je odredio jednomesečni pritvor hrvatskom… »

Đorđević i ambasador Tunisa o unapređenju saradnje

Večernje novosti 18.01.2018
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je danas sa ambasadorom Tunisa Seifom Alahom Režabom o unapređenju saradnje u oblasti zapošljavanja. Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna… »

Karatista o Oliveru ivanoviću: Mudre reči majstora veštine

Večernje novosti 18.01.2018
Sećanje Branislava Dmitrovića na godine provedene sa Oliverom Ivanovićem u karate klubu Ktitor: Pamtiću ga i po razgovorima koji su uticali da postanemo čestiti ljudi. ČESTIT, hrabar, karakteran, uvek čovek sa stavom. Oliver Ivanović je bio… »

Raskrčeno milion starih sudskih predmeta

Večernje novosti 18.01.2018
Sudovi u Srbiji se polako rešavaju zaostalih slučajeva kroz izvršenja i medijaciju, najveći posao odrađen u Beogradu. U "Baraci" na Novom Beogradu više nema nijednog papira. MEDIJACIJA između građana dužnika i javnih i komunalnih preduzeća samo… »

Računarstvo od sledeće školske godine na Mašincu

Večernje novosti 18.01.2018
Senat Univerziteta u Beogradu usvojio plan novih osnovnih akademskih studija. Upisuju 50 brucoša, a učiće digitalizaciju mašina, uređaja i procesa. INFORMACIONE tehnologije u mašinstvu moći će da se uče od naredne školske godine na Mašinskom… »

Novinarka o ubistvu Ivanovića: Nije nam Oliver dao da bežimo

Večernje novosti 18.01.2018
Novinarka Desanka Milosavljević, za "Novosti", govori o pola veka drugovanja sa ubijenim liderom SDP: Bio je uvek ispred nas. Među povratnike u Metohiji odlazio i kad je to bilo gotovo nemoguće. METOHIJU je Oliver posebno voleo. Rznić kod Dečana je… »