Izvor: Večernje novosti/Hronika arhiva vesti 18.01.2018

Stefanović: Priština ne želi da se otkriju motivi i nalogodavci

Večernje novosti 18.01.2018
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je večeras da Priština odbija saradnju u istrazi sa organima Srbije, sa ciljem da oteža i spreči otkrivanje motiva, počinilaca i nalogodavaca ubistva Olivera Ivanovića. Ministar unutrašnjih… »

Kamere su "ulovile" automobil atentatora

Večernje novosti 18.01.2018
Vozilo "opel astra", kojim su pobegle ubice Olivera Ivanovića, snimljeno u Sutjeskoj ulici, blizu mesta ubistva. Stefanović: Priština otežava otkrivanje pravih motiva i svih odgovornih. SIGURNOSNE kamere sa nekoliko objekata snimile su, u Sutjeskoj… »

Apelacioni sud: Traže jače dokaze za pritvor Marjanoviću

Večernje novosti 18.01.2018
Apelacioni sud u Beogradu usvojio žalbu branilaca supruga ubijene Jelene Marjanović. Zoran i pored ove odluke ne može na slobodu. Predmet vraćen na ponovno odlučivanje. DRUGOSTEPENO veće Apelacionog suda u Beogradu usvojilo je žalbe branioca Zorana… »

Među uhapšenima zbog otmice i jedan policajac

Večernje novosti 18.01.2018
Pripadnici MUP-a u Kruševcu i Beogradu uhapsili su D. J. (1975), M. N. (1987), B. J. (1987) i policijskog službenika N. S. (1987) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo otmica. Brzom i efikasnom akcijom pripadnici… »

Mehanizam razmatra da slučaj Radete i Jojića preda Srbiji

Večernje novosti 18.01.2018
Slučaj protiv dvoje srpskih radikala Vjerice Radete i Petra Jojića optuženih za zastrašivanje svedoka u postupku koji je vođen protiv lidera SRS Vojislava Šešelja mogao bi da iz Mehanizma u Hagu bude prebačen u Srbiju. Slučaj protiv dvoje srpskih… »

Suđenje Veljku Belivuku: Nemam veze sa zločinom

Večernje novosti 18.01.2018
Počelo suđenje Veljku Belivuku za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića prošle godine. I Marko Miljković tvrdi da nije pomagao ubici. Mirku Kojiću se sudi u odsustvu. NE bih iznosio odbranu u ovoj fazi postupka. Nisam učinio to za šta me… »

Albanci ne odustaju od ukidanja Specijalnog suda

Večernje novosti 18.01.2018
Albanske političke partije u Prištini ne odustaju od održavanja sednice Predsedništva parlamenta i opoziva odluke o formiranju Specijalnog suda za ratne zločine tzv. Oslobodilačke vojske Kosova. PRIŠTINA - Albanske političke partije u Prištini ne… »

Hapšenje zbog iznude u Leskovcu

Večernje novosti 18.01.2018
Policija u Leskovcu je u koordinaciji sa Višim javnim tužilaštvom uhapsila S. J. (38) iz okoline Leskovca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo iznuda u pokušaju. LESKOVAC - Policija u Leskovcu je u koordinaciji sa Višim javnim… »

Autralijanci čekaju izručenje matičnoj državi, jedan od njih se donedavno trkao jahtama

Večernje novosti 18.01.2018
Sva trojica su uhapšeni u utorak po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, koje je postupalo po zamolnici autralijskih istražnih organa iz novembra prošle godine u okvriru međuanrodne istrage šverca droge. Dva australijska državljanina… »

Prvo izvršenje smrtne presude u 2018. godini nad "ubicom stezačem"

Večernje novosti 18.01.2018
Čovek poznat po nadimku hjustonski "ubica stezač", zbog načina na koji je ubio četiri devojke pre više od 20 godina, prvi je osuđenik nad kojim će se u 2018. godini izvršiti smrtna presuda. HANTSVIL - Čovek poznat po nadimku hjustonski "ubica… »