Izvor: Vesti online/Društvo arhiva vesti 18.01.2018

Kocijančić: Što pre nastaviti dijalog

Vesti online 18.01.2018
Evropska unija pozdravlja dogovor predsednika Srbije i Kosova Aleksandara Vučića i Hašima Tačija o nastavku dijaloga o normalizaciji odnosa, a saradnja dve strane na istrazi ubistva Olivera Ivanovića biće važna za kosovsku policiju i istražne… »

General Malinović: Marka Đurića razrešiti funkcije!

Vesti online 18.01.2018
Podmuklo ubistvo Olivera Ivanovića izazvalo je nevericu i ogorčenje celokupne srpske javnosti. - Iz retrospektive događanja u prethodnom periodu na tom delu KiM sasvim su očekivane insinuacije i sumnje na umešanost aktuelne vlasti popraćene… »

"Srbija i Hrvatska slobodne zemlje, ostatak regiona - delimično"

Vesti online 18.01.2018
Nevladina organizacija "Fridom haus" (Freedom House) ocenila je u svom najnovijem izveštaju Srbiju i Hrvatsku kao slobodne zemlje. Ostale države regiona, Bosna i Hercegovina, Makedonija i Crna Gora, kao i Kosovo, predstavljeno odvojeno od Srbije… »

Čomski: Albanci - najveća bruka moderne Evrope

Vesti online 18.01.2018
Američki filozof Noam Čomski tvrdi da su Albanci najveća bruka moderne Evrope jer su dozvolili da uklone domaćina koji ih je primio i da od većine naprave manjinu. Čomski je za časopis "Forin afers" napisao, između ostalog, da nakon rušenja… »

Palma deli trudnicama 12.000 dinara mesečno

Vesti online 18.01.2018
Skupština grada Jagodine, u budžetu za ovu godinu, za socijanu i dečiju zaštitu, planirala je 238,8 miliona dinara. Od toga je za nezaposlene trudnice opredeljeno 20 miliona, za novorođenčad 18 miliona, za poboljšanje socijalno ekonomskih uslova… »

Dojče vele: Do juče su pljuvali Ivanovića da je izdajnik, a sad...

Vesti online 18.01.2018
"Do juče su pljuvali Ivanovića da je zver i izdajnik, a sad ga sahranjuju u Aleji zaslužnih građana. Taj sarkazam sve govori. Ne možete tako da radite, ljudi nisu stoka", kaže političar sa Kosova Marko Jakšić za DW. - Imajući u vidu dosadašnje… »

Grobarima ne daju pred Vladu

Vesti online 18.01.2018
Najavljenu protestnu šetnju Udruženja privatnih pogrebnika Srbije koja je bila najavljena za sredu u 10 časova stopirala je policija. Okupljeni pogrebnici su blokirali gradsku kapelu Kliničkog centra Srbije, a desetak policajaca nije dozvolilo… »

"Crna ruka" skida srpske glave

Vesti online 18.01.2018
Zna se ko je pravi gospodar Kosova. To nisu ni Tači, ni Haradinaj, već Kadri Veselji i to svi koji poznaju situaciju na Kosovu dobro znaju, rekao je na konferenciji za novinare Aleksandar Vučić povodom ubistva Olivera Ivanovića. Funkcioner SNS-a… »

Sirotinja gladna i kulture

Vesti online 18.01.2018
Tokom protekle nedelje u srcu Beograda mogao se videti nesvakidašnji prizor. Ispred biletarnice Beogradskog dramskog pozorišta (BDP) na Vračaru stvorio se ogroman red. Teško se može definisati da li treba osećati radost što će rijaliti programe… »

Klimatske promene istinska opasnost za čovečanstvo (4): Samo će nas čudo spasiti

Vesti online 18.01.2018
Ekolozi upozoravaju da će globalni porast temperature od četiri stepena Celzijusa do 2100. godine dovesti do porasta nivoa mora između 52 i 98 centimetara i nestanka obalskih područja i u tom slučaju izumreće mnoge životinjske i biljne vrste, a… »