Arhiva » Vesti » Politika 21.01.2018

Privatni pogrebnici do utorka neće protestovati

Politika nedelja, 21. januar 2018.  |  B.V.

Privatni pogrebnici koji su pre nekoliko dana blokirali ulaz u dvorište Centralne kapele u Deligradskoj ulici zbog, kako su rekli, neravnopravnog položaja u odnosu na javna preduzeća koja se bave ovim poslom u utorak će ponovo ići na razgovore sa predstavnicima grada kako bi rešili probleme zbog kojih su protestovali.

– Posle razgovora sa gradonačelnikom, u četvrtak smo imali susret sa njegovim pomoćnikom. Od četiri naša zahteva, on je rekao da će pokušati da reši bar jedan – da nam se omogući da naši klijenti svoje najmilije mogu sahranjivati u što kraćem roku, a ne da čekaju od pet do deset dana da se „steknu uslovi” za sahranu – rekao je Dragomir Kostić, iz Udruženja pogrebnika Beograda.

On je istakao da su u Gradskoj upravi obećali da će rešavati problem po problem.

– Naš zahtev je bio da možemo da koristimo sopstvene hladnjače za čuvanje pokojnika do sahrane, a ne da oni moraju biti u hladnjačama javnog komunalnog preduzeća. Zatim da se ispita rad mrtvozornika u Domu zdravlja „Dr Milutin Ivković” koji protežira JKP „Pogrebne usluge” i da se poradi na visokom cenovniku ovog preduzeća jer on utiče i na naš posao – napominje Kostić.

On je napomenuo da za sada pogrebnici odustaju od protesta, ali da će, u zavisnosti od toga kako će se odvijati pregovori, videti kako će se ponašati u narednom periodu.


Objavljeno na sajtu politika.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Javna preduzeća

©2019 Netmark d.o.o.