Izvor: Srbija danas arhiva vesti 22.01.2018

Predsednik Vučić iskreno o poseti Kosovu: Obavio sam izuzetno važan posao za ujedinjenje našeg naroda

Srbija danas 22.01.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sumira maratonske trinaestočasovne razgovore sa Srbima u Banjskoj, Kosovskoj Mitrovici, Gračanici, Lapljem Selu... Nije mi bilo lako i prijatno. Pozvao sam sve svoje političke protivnike u Mitrovicu. Čuli smo se i… »

Radnici GSP-a na sastanku sa gradonačelnikom Novog Sada

Srbija danas 22.01.2018
Sastanak od velike važnosti. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas u Gradskoj kući predstavnike zaposlenih vozača u Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću „Novi Sad“. Sastanak je održan na njihovu inicijativu, u cilju… »

Cela Srbija okovana snegom: Zavejan Pešter, Ivanjica bez struje, smetovi po metar i po (foto)

Srbija danas 22.01.2018
Ljudi su ne terenu od pet jutros, probleme stvara jak vetar koji i dalje duva. Dok je u Beogradu osvanulo sunčano jutro, na Pešteru, ali i drugim delovima zemlje je potpuno drugačija situacija. Severni vetar koji je duvao čitave noći zavejao je… »

Objavljen Nacrt izmena Ustava za pravosuđe: Evo šta će biti promenjeno

Srbija danas 22.01.2018
Nacrt izmena Ustava Srbije u oblasti pravosuđa objavljen je danas na sajtu Ministarstva pravde radi javne rasprave, koja će u ovoj fazi trajati do 8. marta. Među najvažnijim izmenama Ustava su da se iz članstva najvišeg sudijskog organa - Visokog… »

Prihvaćena lista SNS za izbore u Sevojnu

Srbija danas 22.01.2018
Skupština opštine Sevojno broji 15 odborničkih mesta. Izborna komisije Gradske opštine Sevojno do sada je proglasila jednu listu za lokalne izbore koji će biti održani 4. marta. Proglašena je lista „Aleksandar Vučić - Zato što volimo Sevojno -… »

Gradonačelnik Mali i predsednik opštine Zemun posetili Busije: Gradi se škola i vrtić

Srbija danas 22.01.2018
Zemun je danas jedno veliko gradilište, rekao je Mali. Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, 22. januara posetili su radove na izgradnji objekta škole i vrtića u naselju Busije, koji se gradi u saradnji… »

Velika promena sledi nam u pasošima: U rubrici državljanstvo više neće pisati srpsko

Srbija danas 22.01.2018
Velika novina. U Srbiji od 1. oktobra nastupa velika promena u pasošima. U njima više neće u rubrici državljanstvo pisati "srpsko" već "državljanstvo Republike Srbije". Iako predhodna oznaka nije bila suprotna propisima, u Stranci za Sandžak… »

Teška vremena! I on je dobio otkaz! Posle ovoga na biro?!

Srbija danas 22.01.2018
Nakon samo nedelju dana. Robot Fabio koji je testiran u samoposluzi u Edinburgu, gde je kupcima nudio besplatne uzorke hrane i pružao informacije o proizvodima, dobio je otkaz. Foto: Profimedia Iako se Fabio trudio, zbunjivao je kupce i davao im… »

Luksuz u centru grada: Otvaranje hotela Hilton očekuje se 1. marta (foto)

Srbija danas 22.01.2018
Beograd po uzoru na svetske metropole. Hotel Hilton biće otvoren 1. marta, najavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali, posto se uverio u tok i dinamiku radova. Reč je o luksuznom hotelu sa pet zvezdica, koji će imati osam spratova i 242… »

Počinje borba za opstanak vrabaca u Beogradu

Srbija danas 22.01.2018
Naše pernate komšije zavise od nas. Pred stručnjacima iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije je nov izazov - istraživanje brojnosti vrabaca u Beogradu, a tim ornitologa će tokom istraživanja popisati brojnost vrabaca pokućara i… »