Izvor: N1 Info/Politika arhiva vesti 01.02.2018

Podele u Hrvatskoj - da li je vreme za posetu Vučića ili ne

N1 Info 01.02.2018
Da li je poziv Kolinde Grabar-Kitarović predsedniku Srbije Aleksandru Vućiću da poseti Hrvatsku ozbiljno podelio tamošnji državni vrh? To - da li je vreme za posetu ili ne - tamo je i danas jedna od glavnih tema. Izvor: N1 Hrvatski premijer Andrej… »

Đilas: Pobeda ako izađe još 50.000 ljudi i porastemo 4 odsto

N1 Info 01.02.2018
Vidim da je i po istraživanjima razlika takva da kad izađe još 50.000 Beograđana i porastemo četiri odsto - pobedićemo na ovim izborima, izjavio je kandidat za gradonačelnika Beograda Dragana Đilas. U Danasovom "Intervjuu na mreži", u kojem… »

CRTA počela posmatranje izbornog procesa u Beogradu

N1 Info 01.02.2018
Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) saopštio je da njihova posmatračka misija "Građani na straži" počinje dugoročno posmatranje izbornog procesa u Beogradu, i to u svih 17 gradskih opština. Kako su naveli, 50 posmatrača… »

Božović: Zabraniti skup povodom godišnjice smrti Nedića

N1 Info 01.02.2018
Koalicija "Da oslobodimo Beograd" koju čine Demokratska stranka, Socijaldemokratska stranka i Nova, zatražila je danas od policije i tužilaštva da zabrane skup povodom godišnjice smrti Milana Nedića koji je zakazan za nedelju u Beogradu i upozorila… »

SRS: U Beogradu razvijati mala i srednja preduzeća

N1 Info 01.02.2018
Srpska radikalna stranka ocenila je da Beograd treba da bude glavni pokretač razvoja srpske privrede i da u tom cilju treba razvijati mala i srednja preduzeća putem podsticajnih sredstava Grada i izjednačiti uslove za domaće i strane investitore… »

"Šta radite bre" pozvali Beograđane da ne plate taksu za RTS

N1 Info 01.02.2018
Grupa građana "Šta radite bre - Marko Bastać" pozvala je Beograđane da za januar ne plate taksu za emitovanje programa Radio-televizije Srbije (RTS). Nosilac liste "Šta radite bre" Marko Bastać je na konferenciji za novinare ispred zgrade RTS-a… »

DSS: Gradonačelnik i odbornici da se biraju po imenu

N1 Info 01.02.2018
Neophodno je promeniti izborno zakonodavstvo kako bi se omogućilo građanima Beograda da biraju gradonačelnika i odbornike po imenu i prezimenu, rekao je predsednik Demokatske stranke Srbije, Miloš Jovanović, napominjući da je to najbolja mera u… »

Mali: 890 miliona dinara za rekonstrukcije i uređenje škola

N1 Info 01.02.2018
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da je Grad za potrebe rekonstrukcije i uređenja škola na svojoj teritoriji, ove godine izdvojio 890 miliona dinara. Mali je, prilikom obilaska rekonstruisane sale za gimnastiku u zemunskoj Osnovnoj školi… »

Antić: Za veću ulogu žena na svim nivoima vlasti

N1 Info 01.02.2018
Kandidat Socijalističke partije Srbije za gradonačelnika Beograda, Aleksandra Antića izjavio je da će insistirati na unapređenju položaja žena i njihovoj većoj zastupljenosti u organima vlasti. "Ženа je stub nаše porodice i nаšeg društvа… »

PUPS počeo kampanju za izbore u Beogradu

N1 Info 01.02.2018
Partija ujedinjenih penzionera Srbije počela je predizbornu kampanju za izbore za Skupštinu grada Beograda, sklapanjem sporazuma sa Udruženjem penzionera Beograda. Predsednik PUPS-a Milan Krkobabić rekao je da je postignut dogovor sa "reprezentativnim… »