Povezane vesti

Vučić ne treba da ide u Hrvatsku

Večernje novosti 01.02.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin, posle zahteva iz Zagreba da se predsednik izvini za "velikosrpsku agresiju": Mirovna politika nema sagovornike u Hrvatskoj i zato Vučić ne treba da ide u Zagreb. MIROVNA politika Aleksandra Vučića nema sagovornike u… »

"Vučić je dobrodošao, ali prvo da se izvini za velikosrpsku agresiju"

Vesti online 01.02.2018
Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobrodošao u Hrvatsku, ali prvo treba da se izvini. Kako navodi, Vučić treba da se izvini zbog “velikosrpske agresije" na Hrvatsku. - Mi znamo da je… »

Podele u Hrvatskoj - da li je vreme za posetu Vučića ili ne

N1 Info 01.02.2018
Da li je poziv Kolinde Grabar-Kitarović predsedniku Srbije Aleksandru Vućiću da poseti Hrvatsku ozbiljno podelio tamošnji državni vrh? To - da li je vreme za posetu ili ne - tamo je i danas jedna od glavnih tema. Izvor: N1 Hrvatski premijer Andrej… »

U Hrvatskoj traže izvinjenje Vučića zbog izjava iz devedesetih

Al Jazeera 01.02.2018
Ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević smatra da se predsjednik Srbije treba izviniti zbog izjava iz ratnih 90-ih. Najavljena poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj, na poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, izaziva… »

Vučić da ne ide u Hrvatsku: Vulin objasnio za šta bi sve Hrvati trebalo da se izvine!

Pravda 01.02.2018
Mirovna politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića nema sagovornike u Hrvatskoj i zato smatram da predsednik ne treba da ide u Hrvatsku, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. Reagujući na izjave hrvatskog potpredsednika Vlade i ministra… »

Jandroković: Vučić u Zagrebu doprinosi razvoju odnosa Hrvatske i Srbije

Blic 01.02.2018
Predsednik hrvatskog parlamenta Gordan Jandroković izjavio je danas da očekuje da će sadržaj i ishod posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu doprineti sveukupnom razvoju odnosa između dveju država, te da treba razgovarati o mogućoj… »

Ministar odbrane: Vučić da ne ide u Hrvatsku

B92 01.02.2018
Beograd -- Mirovna politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića nema sagovornike u Hrvatskoj i zato smatram da predsednik ne treba da ide u Hrvatsku. To je poručio ministar odbrane Aleksandar Vulin. "Vučićeva poseta se među hrvatskim političarima… »

"Vučić je dobrodošao, ali prvo da se izvini za agresiju"

B92 01.02.2018
Zagreb -- Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobrodošao u Hrvatsku, ali prvo treba da se izvini. Kako navodi, Vučić treba da se izvini zbog “velikosrpske agresije" na Hrvatsku. "Mi znamo… »

Jandroković: Vučić u Zagrebu – doprinos razvoju odnosa dve zemlje

RTS 01.02.2018
Predsednik hrvatskog parlamenta Gordan Jandroković izjavio je da očekuje da će sadržaj i ishod posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu doprineti sveukupnom razvoju odnosa dveju država. Ističe da treba razgovarati o mogućoj saradnji… »

Vulin: Vučić ne treba da ide u Hrvatsku

RTV 01.02.2018
BEOGRAD - Mirovna politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića nema sagovornike u Hrvatskoj i zato smatram da predsednik ne treba da ide u Hrvatsku, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. "Vučićeva poseta se među hrvatskim političarima… »

Vulin: Vučić ne treba da ide u Hrvatsku

Blic 01.02.2018
Mirovna politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića nema sagovornike u Hrvatskoj i zato smatram da predsednik ne treba da ide u Hrvatsku, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. - Vučićeva poseta se među hrvatskim političarima uslovljava… »

Vulin: Vučić ne treba da ide u Hrvatsku

Dnevnik 01.02.2018
BEOGRAD: Mirovna politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića nema sagovornike u Hrvatskoj i zato smatram da predsednik ne treba da ide u Hrvatsku, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. "Vučićeva poseta se među hrvatskim političarima… »

Vulin: Vučić ne treba da ide u Hrvatsku

RTS 01.02.2018
Mirovna politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića nema sagovornike u Hrvatskoj i zato smatram da predsednik ne treba da ide u Hrvatsku, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. "Vučićeva poseta se među hrvatskim političarima uslovljava… »

Vulin: Vučić ne treba da ide u Hrvatsku

Mondo 01.02.2018
Hrvatski potpredsednik Vlade i ministar odbrane Damir Krstičević izjavio da nema ništa protiv dolaska Aleksandra Vučića u Hrvatsku, ali da očekuje izvinjenje. Ministar Aleksandar Vulin kaže - Vučić ne treba da ide. Foto: Tanjug/Dimitrije Goll… »

Pupovac: Izvinjenja bez konkretnih mera - ponavljanje priče

N1 Info 01.02.2018
Poslanik srpske nacionalne manjine u Saboru Hrvatske Milorad Pupovac ocenio je da za predstojeći susret predsednika Hrvatske i Srbije, Kolinde Grabar-Kitarović i Aleksandra Vučića nisu toliko važni simbolički gestovi, već praktične mere u… »

Model dve Nemačke: Vučić insistira da problem Kosova i Metohije mora biti rešen što pre!

Pravda 01.02.2018
Bićemo spremni za težak, neposredan i otvoren razgovor na sve teme, rekao je predsednik Aleksandar Vučić komentarišući najavljenu posetu Hrvatskoj. Idem u Hrvatsku, ne očekujem čuda, ali sam siguran da će razgovori biti lekoviti, rekao je… »

Hrvati prolupali: Njihov ministar traži izvinjenje od Vučića, optužuje ga za agresiju

Srbija danas 01.02.2018
Ne znaju više o čemu pričaju. Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević izjavio je danas nakon sednice vlade da je predsednik Srbije Aleksandar Vučic dobrodošao u Hrvatsku, ali i da prvo očekuje da se, kako je rekao, izvini "zbog velikosrpske… »

Pupovac: Za Vučićevu posetu nisu važne simboličke geste, već praktične mere

Novi magazin 01.02.2018
Poslanik srpske nacionalne manjine u Saboru Hrvatske Milorad Pupovac ocenio je danas da za predstojeći susret predsednika Hrvatske i Srbije, Kolinde Grabar-Kitarović i Aleksandra Vučića nisu toliko važne simoboličke geste, već praktične mere u… »

Hrvatski ministar: Vučić je dobrodošao u Zagreb, ali prvo da se izvini za velikosrpsku agresiju

Blic 01.02.2018
Srpski predsednik Aleksandar Vučić dobrodošao je u Hrvatsku, ali prvo očekujem izvinjenje zbog velikosrpske agresije na Hrvatsku, kaže hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević. "Predsednik Srbije je dobrodošao", rekao je Krstičević… »

"Vučić dobrodošao u Hrvatsku ali očekujemo izvinjenje"

RTS 01.02.2018
Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević rekao je da je srpski predsednik Aleksandar Vučić dobrodošao u Hrvatsku, ali da prvo "očekuje izvinjenje zbog velikosrpske agresije na Hrvatsku". "Predsednik Srbije je dobrodošao", rekao je Krstičević… »

Hrvatski ministar: Vučić dobrodošao, ali da se izvini

N1 Info 01.02.2018
Potpredsednik Vlade Hrvatske i ministar odbrane Damir Krstičević izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobrodošao, ali i ocenio da bi prethodno trebalo da se izvini zbog agresije na Hrvatsku i svojih izjava iz ratnih 90-tih godina… »

Plenković govorio o izložbi o Jasenovcu i Davosu, ali ni reč o Vučićevoj poseti

Večernje novosti 01.02.2018
Sednica hrvatske vlade započela je izlaganjem premijera, koji je govorio o izložbi o Jasenovcu u Njujorku i svom učešću na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, ali nijednom rečju nije spomenuo najavljenu posetu predsednika Srbije. Sednica hrvatske… »

Potpredsednik hrvatske Vlade: Vučić da se izvini za izjave iz 90-ih

Novi magazin 01.02.2018
Potpredsednik Vlade Hrvatske i ministar odbrane Damir Krstičević izjavio je danas u Zagrebu da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobrodošao, ali i ocenio da bi prethodno trebalo da se izvini zbog agresije na Hrvatsku i svojih izjava iz ratnih… »

U Hrvatskoj konfuzija oko posete Vučića, Vučić: Ne očekujem čuda, ali idem

RTV 01.02.2018
BEOGRAD/ZAGREB - Idem u Hrvatsku, ne očekujem čuda, ali sam siguran da će razgovori biti lekoviti, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Vučić je uveren da će sa hrvatskom koleginicom imati dobre razgovore, a na pitanje kako vidi… »

Plenković: Srbija pokušava da poveže Hrvatsku sa NDH

Vesti online 01.02.2018
Hrvatski premijer Andrej Plenković je na sednici vlade u Zagrebu rekao da "Srbija izložbom o ustaškom logoru Jasenovcu u Njujorku pokušala da poveže NDH i današnju Hrvatsku, što službeni Zagreb nikada neće dopustiti". Mediji u Hrvatskoj ističu… »

Vučić: Ne očekujem čuda od posete Hrvatskoj, ali će razgovori biti lekoviti

RTS 01.02.2018
Bićemo spremni za težak, neposredan i otvoren razgovor na sve teme, rekao je predsednik Aleksandar Vučić komentarišući najavljenu posetu Hrvatskoj. Odluku španske vlade da Kosovo isključi iz pregovora o proširenju EU, predsednik Vučić smatra… »

Vučić: Idem, ne očekujem čuda, a ako nisam dobrodošao...

B92 01.02.2018
Beograd -- Idem u Hrvatsku, ne očekujem čuda, ali sam siguran da će razgovori biti lekoviti, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Vučić je uveren da će sa hrvatskom koleginicom imati dobre razgovore, a na pitanje kako vidi činjenicu… »

Plenković o Jasenovcu, Davosu, ali ne i o Vučićevoj poseti Zagrebu

Blic 01.02.2018
Sednica hrvatske vlade započela je danas uobičajenim izlaganjem premijera Andreja Plenkovića, koji je ponovo govorio o izložbi o Jasenovcu u Njujorku i svom učešću na Svetskom ekonomskkom forumu u Davosu, ali nijednom rečju nije spomenuo… »

Vučić: Sporazum o normalizaciji odnosa pogled u budućnost

Večernje novosti 01.02.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da postoje različiti modeli obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, ali je naglasio da je taj dokument pogled u budućnost. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je… »

Plenković o Jasenovcu, Davosu, ali ne i o Vučićevoj poseti Zagrebu

Blic 01.02.2018
Sednica hrvatske vlade započela je danas uobičajenim izlaganjem premijera Andreja Plenkovića, koji je ponovo govorio o izložbi o Jasenovcu u Njujorku i svom učešću na Svetskom ekonomskkom forumu u Davosu, ali nijednom rečju nije spomenuo… »

Vučić o poseti Hrvatskoj: Ne očekujem čuda, ali siguran sam da će razgovori biti lekoviti

Blic 01.02.2018
Idem u Hrvatsku, ne očekujem čuda, ali sam siguran da će razgovori biti lekoviti, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Vučić je uveren da će sa hrvatskom koleginicom imati dobre razgovore, a na pitanje kako vidi činjenicu da su… »

Vučić: Razgovori u Zagrebu biće teški, ali lekoviti

Novi magazin 01.02.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da očekuje da će razgovori u Zagrebu biti komplikovani i teški, ali lekoviti i blagorodni. On je kazao da je poseta Hrvatskoj, planirana za 12. i 13. februar, dugo pripremana, kao i da ne… »

Josipović: Vučićeva poseta pozitivna i ako bude simbolična

Novi magazin 01.02.2018
Bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas da su poziv predsednice Kolinde Grabar Kitarović srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću da poseti Hrvatsku, kao i njegov potvrdan odgovor, dobre vesti. "Da u ovom ratu drugim sredstvima koji se… »

Plenković: Srbija pokušala da poveže današnju Hrvatsku i NDH

Novi magazin 01.02.2018
Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je danas da je Srbija izložbom o ustaškom logoru Jasenovac u Njujorku pokušala da poveže NDH i današnju Hrvatsku i naglasio da službeni Zagreb to nikada neće dopustiti. U uvodnom obraćanju na početku… »

Vučić: Razgovori u Zagrebu biće teški, ali lekoviti

Beta 01.02.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da očekuje da će razgovori u Zagrebu biti komplikovani i teški, ali lekoviti i blagorodni. On je kazao da je poseta Hrvatskoj, planirana za 12. i 13. februar, dugo pripremana, kao i da ne… »

Kako su Hrvati reagovali na dolazak Vučića?

Vesti online 01.02.2018
Poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović srpskom kolegi Aleksandru Vučiću za zvaničnu posetu Zagrebu, sredinom februara, izazvao je konfuziju na hrvatskoj političkoj sceni, piše riječki "Novi list". List dodaje i da su u vladi Andreja… »

Vučić: Sporazum o normalizaciji odnosa pogled u budućnost

Beta 01.02.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da postoje različiti modeli obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, ali je naglasio da je taj dokument pogled u budućnost koji treba da reši aktuelne probleme. "Mnogo je… »

"Ako Hrvati neće da dođem - hvala im"

Vesti online 01.02.2018
Bićemo spremni za težak, neposredan i otvoren razgovor na sve teme, rekao je predsednik Aleksandar Vučić komentarišući najavljenu posetu Hrvatskoj. - Idem u Hrvatsku, ne očekujem čuda, ali sam siguran da će razgovori biti lekoviti - rekao je… »

Josipović: Vučićev posjet Hrvatskoj dobar znak

Slobodna Evropa 01.02.2018
Bivši predsjednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas da su poziv predsjednice Kolinde Grabar - Kitarović srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću da posjeti Hrvatsku, kao i njegov potvrdan odgovor, dobre vijesti. "Da u ovom ratu drugim sredstvima… »

Plenković: Srbija pokušava povezati Hrvatsku s NDH

Slobodna Evropa 01.02.2018
Hrvatski premijer Andrej Plenković je na sjednici vlade u Zagrebu rekao da “Srbija izložbom o ustaškom logoru Jasenovcu u New Yorku pokušala povezati NDH i današnju Hrvatsku, što službeni Zagreb nikada neće dopustiti”. Mediji u Hrvatskoj… »

Plenković o svemu, ali ne i o Vučiću

B92 01.02.2018
Zagreb -- Sednica hrvatske vlade započela uobičajenim izlaganjem premijera Andreja Plenkovića, koji je ponovo govorio o izložbi o Jasenovcu u Njujorku. Kako prenose hrvatski mediji, Plenković je govorio i o svom učešću na Svetskom ekonomskkom… »

Plenković bez komentara na posetu Vučića Hrvatskoj

N1 Info 01.02.2018
Srbija je izložbom o ustaškom logoru Jasenovcu u Njujorku pokušala da poveže NDH i današnju Hrvatsku, što Zagreb nikada neće dopustiti, izjavio je hrvatski pemijer Andrej Plenković na početku sednice vlade u četvrtak i pritom nijednom rečju… »

"Ima više modela sporazuma, ali za tango treba dvoje"

B92 01.02.2018
Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da postoje različiti modeli obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. Prema njegovim rečima, taj dokument je pogled u budućnost koji treba da reši aktuelne… »

Vučić izazvao konfuziju u Hrvatskoj: Predsednik Srbije će se u Zagrebu sastati i sa Plenkovićem

Srbija danas 01.02.2018
U Zagrebu zbunjeni i tihi pred Vučićevu posetu. Poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović srpskom kolegi Aleksandru Vučiću za zvaničnu posetu Zagrebu, sredinom februara, izazvao je konfuziju na hrvatskoj političkoj sceni i u vladi Andreja… »

Novi list: Vučić će se u Zagrebu sastati i sa Plenkovićem

Blic 01.02.2018
Poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović srpskom kolegi Aleksandru Vučiću za zvaničnu posetu Zagrebu, sredinom februara, izazvao je konfuziju na hrvatskoj političkoj sceni, pišše riječki Novi list i dodaje da su u Vladi Andreja… »

"Ne očekujem Vučićevo pokajanje u stilu Vilija Branta"

B92 01.02.2018
Zagreb -- Jedna od glavnih tema u hrvatskim medijima poziv predsednice Aleksandru Vučiću da dođe u Zagreb. Plenković nije znao. Josipović: Može biti delotvorno. Bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović ocenio je da je poziv predsednice Kolinde… »

"Novi list": Plenković nije znao da će Vučić biti pozvan

B92 01.02.2018
Zagreb -- Poziv hrvatske predsednice srpskom kolegi Aleksandru Vučiću da dođe u Zagreb polovinom februara napravio je političku pometnju u toj zemlji, piše "Novi list" Taj riječki list dodaje da su u vladi Andreja Plenkovića zatečeni time i da ne… »

Vučić uoči posete Zagrebu: Dosta je vređanja s Hrvatima. Idem da rešimo probleme!

Kurir 01.02.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je poziv hrvatske koleginice Kolinde Grabar Kitarović i najavio da će u poseti Zagrebu boraviti 12. i 13. februara. Iako priznaje da ne očekuje lake i prijatne razgovore, Vučić je napomenuo da su odnosi… »

Novi list: Vučić će se u Zagrebu sastati i sa Plenkovićem

RTS 01.02.2018
Poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović srpskom kolegi Aleksandru Vučiću za zvaničnu posetu Zagrebu, sredinom februara, izazvao je konfuziju na hrvatskoj političkoj sceni, piše riječki "Novi list". U vladi Andreja Plenkovića zatečeni… »

Riječki Novi list: Vučić će se u Zagrebu sastati i sa Plenkovićem

Kurir 01.02.2018
ZAGREB - Poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović srpskom kolegi Aleksandru Vučiću za zvaničnu posetu Zagrebu, sredinom februara, izazvao je konfuziju na hrvatskoj političkoj sceni, piše riječki Novi list i dodaje da su u vladi Andreja… »

Josipović o vučićevoj poseti Zagrebu: To je dobra vest, susret može biti blagotvoran i delotvoran

Kurir 01.02.2018
Objašnjavajući postupak zakazivanja ovakvih susreta, Josipović je napomenuo da po Ustavu predsednica i vlada sukoordiniraju i sprovode spoljnu politiku, ali da postoje i izuzeci, kada predsednica može da deluje samostalno, kada postoje razmimolaženja… »

Josipović o poseti Vučića: Pozitivno i ako bude simbolična

N1 Info 01.02.2018
Bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da je poziv predsednice Kolinde Grabar Kitarović srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću da poseti Hrvatsku, kao i njegov potvrdan odgovor, dobra vest. "Da u ovom ratu drugim sredstvima koji se vodi… »

Evo o čemu će pričati Vučić i Hrvatska predsednica: 8 otvorenih pitanja između Hrvatske i Srbije koje će morati da reše

Press 01.02.2018
Više od dve i po decenije nakon rata odnosi Srbije i Hrvatske su, čini se, na najnižem nivou, a polovinom februara, tokom susreta predsednika Aleksandra Vučića i Kolinde Grabar Kitarović u Zagrebu, na stolu bi se moglo naći najmanje šest otvorenih… »

Tačke razdora Srbije i hratske: Ima ih sedam, a oko jedne najbolnije se nikada nećemo složiti

Blic 31.01.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bi 12. februara trebalo da ode u prvu zvaničnu posetu Zagrebu kao predsednik Srbije, gde će se sresti sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović. Na dnevnom redu trebalo bi da se nađu brojna otvorena… »

Vesti dana »

Na današnji dan, 24. oktobar

B92 pre 28 minutajoš 1 povezana

U kamionu pronađeno devet osoba

Večernje novosti pre 2 satajoš 1 povezana