Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 01.02.2018

Pravosnažna presuda: Još jedna banka kažnjena za nezakonitu naplatu obrade kredita

Nova ekonomija 01.02.2018
Udruženje bankarskih klijenata Efektiva saopštilo je da je doneta nova pravosnažna presuda za nezakonitu naplatu obrade kredita. Drugu pravosnažnu presudu po istom osnovu doneo je Viši sud u Beogradu, navodi Efektiva u saopštenju i ocenjuje da je… »

Tereza Mej: Građani EU koji dođu u Veliku Britaniju nakon Bregzita neće imati ista prava

Nova ekonomija 01.02.2018
Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je danas da građani EU koji dođu u Veliku Britaniju tokom tranzicionog perioda nakon Bregzita neće imati ista prava da ostanu u toj zemlji kao oni koji su došli ranije. Mej, koja se trenutno nalazi u poseti… »

Petar Matijević ne može da preuzme hotel Slavija luks

Nova ekonomija 01.02.2018
Privredni sud u Beogradu odlučio je da beogradski hotel Slavija luks nije mogao da bude prodat pre nego se pravosnažno utvrdi da li ima dug prema austrijskoj firmi Fil šar od dva miliona evra, piše list Danas. Time je ukinuto rešenje javnog… »

Brnabić i Cerar se saglasili da Srbija i Slovenija imaju odlične političke i ekonomske veze

Nova ekonomija 01.02.2018
Premijeri Srbije i Slovenije, Ana Brnabić i Miro Cerar saglasili su se danas da Srbija i Slovenija imaju odlične političke, ekonomske i kulturne odnose, ali i da ima još mogućnosti za saradnju. Nakon četvrte zajedničke sednice vlada Slovenije i… »

Srbija najlošija u regionu po vladavini prava

Nova ekonomija 01.02.2018
Srbija je prema indeksu vladavine prava Svetskog projekta pravde pala za dva mesta i iza je svih ostalih balkanskih zemalja, a opšti pad vladavine prava, posebno osnovnih ljudskih prava beleži se i na globalnom nivou. Na listi 113 država iz celog… »

Svetska banka objavila listu rasta bogatstva, ali bez Srbije

Nova ekonomija 01.02.2018
Svetska banka objavila je izveštaj Promene bogatstva nacija na kojoj je po bogatstvu po glavi stanovnika rangirano 140 zemalja sveta, ali ne i Srbija. Na listi, koja procenjuje rast bogatstva u periodu od 1995. do 2014. godine, su zemlje iz našeg… »

Preminuo Petrašin Jakovljević, generalni direktor 'Metalca'

Nova ekonomija 01.02.2018
Posle kraće bolesti jutros je u 62. godini preminuo generalni direktor Metalca Petrašin Jakovljević, javlja RTS. Petrašin Jakovljević će biti sahranjen u petak, u 14 časova, na groblju u Gornjem Milanovcu. Rođen je 12. februara 1956. u selu… »

Bilo kuda Vučić svuda: Malo Davos, malo Grocka

Nova ekonomija 01.02.2018
Dok se vlast i opozicija zabavljaju beogradskim temama i međusobnim napadima, Aleksandar Vučić juri na sastanke sa političarima svetskog ranga. Ta hiperaktivnost mu dobro dođe u takozvanoj funkcionerskoj kampanji, prenosi Dojče vele (DW). Predsednik… »

Vlada Rusije kupila dve trećine svog iskopanog zlata u zemlji

Nova ekonomija 01.02.2018
Vlada Rusije kupila je dve trećine svog iskopanog zlata u zemlji. Kupovala je i od lokalnih banaka kako bi dopunila rezerve. Kremlj je, podsetimo, označio taj plemeniti metal kao sigurno utočište u vreme geopolitičkih turbulencija. "Za banke, ovo je… »

Fejsbuk će blokirati reklamiranje kriptovaluta

Nova ekonomija 01.02.2018
Želite da se obogatite brzo uz pomoć bitkoina ili neke druge kriptovalute? Moraćete to da uradite bez Fejsbuka. Ova društvena mreža je saopštila da će zabraniti sve oglase za bitkoin i druge kriptovalute kako bi zaustavili reklamiranje i… »