Izvor: Večernje novosti/Balkan arhiva vesti 01.02.2018

Nimic sa optimizmom završio posetu Skoplju; Pravo vreme za rešenje spora oko imena

Večernje novosti 01.02.2018
Posrednik UN u sporu oko imena Metju Nimic izjavio na kraju četvorodnevnih razgovora sa najvišim zvaničnicima Grčke i Makedonije, da je optimista i da obe strane imaju volju da pronađu zajedničko rešenje. Posrednik u pregovorima Atine i Skoplja u… »

Teretnjak potonuo nakon sudara brodova kod Šibenika

Večernje novosti 01.02.2018
Teretni brod "Plavi Jadran" potonuo je u sredu uveče, na oko 200 metara od obale ostrva Prvić, nakon sudara sa putničkim brodom "Tijat", saopšteno je iz šibenske Lučke kapetanije. Teretni brod "Plavi Jadran" potonuo je u sredu uveče, na oko 200… »

Brisel: Mogerini s članovima Predsedništva BiH o putu ka EU

Večernje novosti 01.02.2018
Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini sastala se danas u Briselu sa članovima Predsedništva BiH Draganom Čovićem, Mladenom Ivanićem i Bakirom Izetbegovićem. Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost… »

I Srpska se pita za izgradnju auto-puta

Večernje novosti 01.02.2018
Nakon Izetbegovićeve najave da krajem godine počinju radovi na saobraćajnici Sarajevo - Beograd. Trninić: Ne može se doneti odluka o trasama, a da se o njima ne izjasni naša vlada. BEZ razgovora sa Vladom i institucijama Republike Srpske ne mogu se… »

Četiri minimalca za potrošačku korpu u CG

Večernje novosti 01.02.2018
Unija slobodnih sindikata i SDP pokrenuli inicijativu o povećanju minimalne zarade u Crnoj Gori. Zahtev je da se najniži lični dohoci sa 193 podignu na 250 evra. INICIJATIVA koju su pokrenuli Unija slobodnih sindikata i SDP o povećanju minimalne… »

Berane: "Ucenjivač" tražio advokata

Večernje novosti 01.02.2018
U Beranama traje predistražni postupak za aferu "Snimak" i kupovinu" odbornika. Naser Gargović juče čekao dolazak pravnog zastupnika iz Podgorice. SEKRETAR OO Socijaldemokrata Berane i direktor Srednje stručne škole u Beranama Naser Gargović nije… »

Vozači stradaju zbog naplatnih kućica u Glamočanima!

Večernje novosti 01.02.2018
Objekti za plaćanje putarina u Glamočanima "skrivili" još jednu saobraćajku. Usled udara u njih do sada je poginulo dvoje, a na desetine je povređeno. Izgradnja kućica koštala 2,1 milion KM. ĐORĐE Kremenović (25) iz Banjaluke teško je povređen… »

Otac bludničio nad kćerkom?

Večernje novosti 01.02.2018
Za nedozvoljene polne radnje osumnjičen V. Đ. iz Podgorice: Ćerka stara 17 godina policiji rekla da je jedan od razloga za odlazak iz kuće to što ju je otac dodirivao rukama po telu. PODGORIČKA policija uhapsila je V. Đ. (44) iz Republike Srbije… »

RS: Gorivo skuplje za 18 feninga

Večernje novosti 01.02.2018
U Republici Srpskoj danas na snagu stupa izmenjeni i dopunjeni Zakon o akcizama. Nove cene energenata uticaće uskoro i na poskupljenje prevoza i hrane. GRAĐANI BiH, odnosno RS od danas, stupanjem na snagu izmenjenog Zakona o akcizama gorivo plaćaju za… »

Petrovac: Za spas lovišta

Večernje novosti 01.02.2018
Apel iz Paštrovskog lovačkog društva: Ukoliko se nastavi atakovanje na staništa divljih životinja u sadašnjem tempu, nestaće divljači koja čini bogatstvo jedinstvene prirode na ovom području. STANIŠTA divljih životinja na području Petrovca i… »