Izvor: Večernje novosti/Ekonomija arhiva vesti 01.02.2018

"Novosti" istražuju Sudski troškovi zamka za tužioce

Večernje novosti 01.02.2018
Da li građani treba da se sudski spore zbog naplaćenih provizija za kredite. JEDNA pravosnažna presuda o ništavosti bankarskih provizija za obradu kredita ne važi automatski za sve dužnike. Ovo je jedina činjenica sa kojom su saglasni i bankari, i… »

Popović: Obezbeđeno još 250 miliona za start-ap kompanije

Večernje novosti 01.02.2018
Ministar za tehnološki razvoj i inovacije Nenad Popović najavio je danas da će uskoro biti raspisan konkurs u vrednosti od 250 miliona dinara za finansiranje start-ap kompanija. Ministar za tehnološki razvoj i inovacije Nenad Popović najavio je danas… »

Rešenje nedoumica na jednom mestu

Večernje novosti 01.02.2018
Privredna komora Srbije od 1. februara uvodi Bukvar poslovanja - novu uslugu namenjenu početnicima u biznisu. PRIVREDNA komora Srbije od 1. februara uvodi Bukvar poslovanja - novu uslugu namenjenu početnicima u biznisu. - Bukvar poslovanja predstavlja… »

Auto-škole u Srbiji sada rade normalno

Večernje novosti 01.02.2018
Posle decembarskih protesta i brojnih pregovora sa nadležnima u državnim institucijama, nađeno rešenje. Ispitna pitanja za obavezne licence sasvim korektna i polaganja teku uobičajeno. AUTO-ŠKOLE u Srbiji rade normalno i nema nikakvih problema oko… »

Počela primena sporazuma kontrola letenja Austrije, BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore i Slovenije

Večernje novosti 01.02.2018
Sporazum kontrola letenja Austrije, BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore i Slovenije o slobodnom korišćenju ruta u zajednickom vazdušnom prostoru jugoistočne Evrope (SECSI FRA) počeo je da se primenjuje. Sporazum kontrola letenja Austrije, BiH… »

Jedino tržište rešenje za region

Večernje novosti 01.02.2018
Poslovna zajednica Zapadnog Balkana okupila se u Trstu i još jednom potvrdila: Ideja da se izjednače takse, tarife, fiskalni nameti, subvencije... POSLOVNA zajednica regiona, koja se okupila u Trstu, nema dilemu - jedinstveno ekonomsko tržište je… »

Biraju miljenike potrošača

Večernje novosti 31.01.2018
Privredna komora Srbije i Ministarstvo trgovine organizuju trinaesti put akciju "Najbolje iz Srbije". Ove godine firme se takmiče u 24 kategorije, među kojima su i tri nove. DA li su miljenici potrošača, koliko ih vrednuje konkurencija, uvažavaju li… »

Amerikanci vole ćevape

Večernje novosti 31.01.2018
TOS promovisao našu zemlju u Njujorku. Iz SAD 26 odsto više turista. AMERIKANCI vole da putuju u Srbiju. Samo prošle godine našu zemlju je posetilo 26 odsto više građana SAD u odnosu na 2016. A statistika pokazuje i da je devizni priliv od turista… »