Izvor: Večernje novosti/Kultura arhiva vesti 01.02.2018

Premijera čuvenog Pekićevog teksta u Mihizovoj dramatizaciji na Zvezdari (foto)

Večernje novosti 01.02.2018
Korešpodencija u vrtlogu istorije. Njegovani u tumačenju Branisalva Lečića, Anice Dobre, Slavka Štimca. ČUVENA cincarska porodica Njegovan sinoć se vratila na beogradsku scenu, u Zvezdara teatar, punih 38 godina od kako je premijerno u Ateljeu 212… »

"Joakim" Miši Janketiću

Večernje novosti 01.02.2018
Nagrada Knjaževsko-srpskog teatra za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji. ZA izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji, kragujevački Knjaževsko-srpski teatar dodelio je Statuetu "Joakim Vujić" glumicu Mihailu Miši… »

Poezija čuva jezik

Večernje novosti 01.02.2018
Nikola Vujčić, dobitnik Vitalove nagrade "Zlatni suncokret" za "Skrivenosti". Brbljivost u savremenoj komunikaciji pogubna je za kulturu. SKROMAN i istrajan u nameri da pokaže kako se poezijom može oslikati sudbina današnjeg čoveka, Nikola Vujčić… »

Pozorišna kritika: Nemačka preciznost

Večernje novosti 01.02.2018
Lausund: "Kičma", reditelj Veljko Mićunović. Nemačka spisateljica Ingrid Lausund piše postdramski pozorišni tekst "Kičma" o Novom svetskom poretku za matematički precizno nemačko pozorište. Mladi reditelj, Veljko Mićunović, inače sklon… »

Filmsko sećanje na Konjovića

Večernje novosti 01.02.2018
Obeležavanje 120 godina od rođenja slavnog slikara u Novosadskoj galeriji. PROJEKCIJOM dokumentarnog filma "Jubileji, 100 godina od rođenja Milana Konjovića" danas u 19 časova u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog u Novom Sadu, ova novosadska galerija kao… »

Slike "u pokretu"

Večernje novosti 01.02.2018
Večeras se otvara Festival snimateljskih ostvarenja u Muzeju kinoteke. PROJEKCIJOM dokumentarnog filma "Sarajevo" reditelja i snimatelja Mustafe Mustafića večeras će od 19 časova u Muzeju jugoslovenske kinoteke biti otvoren Festival snimateljskih… »