Izvor: Večernje novosti/Politika arhiva vesti 01.02.2018

Vučić ne treba da ide u Hrvatsku

Večernje novosti 01.02.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin, posle zahteva iz Zagreba da se predsednik izvini za "velikosrpsku agresiju": Mirovna politika nema sagovornike u Hrvatskoj i zato Vučić ne treba da ide u Zagreb. MIROVNA politika Aleksandra Vučića nema sagovornike u… »

Privrednici Srbije i Slovenije zainteresovani za poslovna partnerstva

Večernje novosti 01.02.2018
Privrednici Srbije i Slovenije održali 250 bilateralnih poslovanih sastanaka na poslovnom forumu u Ljubljani, a predstavnici vlada i privrednih komora poručili da će učiniti sve da se pojača privredna saradnja. Privrednici Srbije i Slovenije održali… »

Sanjaju temeljac za "Dedinje 2"

Večernje novosti 01.02.2018
Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" obeležio 40 godina postojanja. U poslednjih 100 dana uvedeno pet novih procedura lečenja, poručio Bojić. SAMO u poslednjih 100 dana, na Institutu "Dedinje" uvedeno je pet novih procedura, od kojih je… »

Morali da popuste: Tači i Haradinaj poručili da Specijalni sud ne može i neće biti ukinut

Večernje novosti 01.02.2018
Premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da Specijalni sud za zločin OVK neće biti ukinut. Predsednik samoproglašenog Kosova, Hašim Tači, izjavio je da Specijalni sud za zločine koje su počinili pripadnici tzv. OVK na Kosovu i… »

Vučić i Dodik razgovarali o infrastrukturnim projektima

Večernje novosti 01.02.2018
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik su, u razgovoru o infrastrukturnim projektima od vitalne važnosti za povezivanje Srbije i Srpske. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik… »

Brnabić u Sloveniji: Komisija za "Kekec" i Titove automobile (video)

Večernje novosti 01.02.2018
Na zajedničkoj sednici vlada Srbije i Slovenije na Brdu kod Kranja postignut dogovor. Radna grupa će "prebiti" međusobna potraživanja, prvi rezultati za tri nedelje. Cerar: Srbija u EU ključ za stabilnost regiona. LjUBLjANA - OD SPECIJALNOG… »

Đurić: Nema novih informacija iz Prištine o ubistvu Ivanovića

Večernje novosti 01.02.2018
Priština nije dostavila informacije Srbiji dokle se stiglo u istrazi o ubistvu Olivera Ivanović, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić. Priština nije dostavila informacije Srbiji dokle se stiglo u istrazi o ubistvu Olivera… »

Proglašene još dve liste za beogradske izbore

Večernje novosti 01.02.2018
Gradska izborna komisija proglasila je još dve liste za izbore za Skupštinu grada Beograda 4. marta. Gradska izborna komisija je jednoglasno proglasila izbornu listu broj 12 "Inicijativa Ne davimo Beorgad - Žuta patka - Čiji grad, naš grad - Ksenija… »

Poslanici Srpske liste u znak protesta napustili sednicu

Večernje novosti 31.01.2018
Poslanici Srpske liste danas su u znak protesta napustili sednicu pokrajinskog parlamenta, nakon što su, zbog isključenog prevoda, ostali u sali u trenutku kada je kosovska skupština odavala poštu preminulom teroristi. Poslanici Srpske liste danas su… »

Beograd i Priština kao EU i Hong Kong?

Večernje novosti 01.02.2018
Profesorka međunarodnog prava na Fakultetu političkih nauka Vesna Đorđević Predić pojasnila izjavu predsednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija. Izjava predsednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija da pravno obavezujući dokument, koji bi… »