Izvor: Večernje novosti/Svet arhiva vesti 01.02.2018

Japan: U požaru poginulo 11 starijih osoba (video)

Večernje novosti 01.02.2018
U požaru koji je izbio na severu Japana u prihvatilištu za starije osobe koje primaju socijalnu pomoć, poginulo je 11 osoba, a tri su povređene, saopštila je danas policija. U požaru koji je izbio na severu Japana u prihvatilištu za starije osobe… »

Sejm "izbrisao" poljski holokaust

Večernje novosti 01.02.2018
U Varšavi usvojen zakon o negiranju umešanosti zemlje u progon Jevreja. Izrael je oštro optužio Poljsku za nameru prekrajanja istorije. POTPIS poljskog predsednika Andžeja Dude jedino je što nedostaje da na snagu stupi kontroverzni zakon o Institutu… »

Sprečen terorizam u Rusiji: Ubijen ekstremista, planirao napad tokom predsedničkih izbora (video)

Večernje novosti 01.02.2018
Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je da je ubila jednog pripadnika Islamske države koji je planirao teroristički napad u Nižnjem Novgorodu, na dan predsedničkih izbora. Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je da je… »

EU forsira vodu iz česme, namerava da "protera" flaširanu

Večernje novosti 01.02.2018
Evropska unija planira da promeni svoje pravilnike o kvalitetu vode kako bi sprečila nove moguće opasnosti po zdravlje i ograničila plastični otpad, tako što će odvraćati ljude da piju flaširanu vodu. Evropska unija planira da promeni svoje… »

Posle pet decenija: Sneg u Maroku, zabelele se palme (foto / video)

Večernje novosti 01.02.2018
Prvi put u poslednjih 50 godina sneg je pao u južnom delu Maroka, gde su se "zabelele" palme. Prvi put u poslednjih 50 godina sneg je pao u južnom delu Maroka, gde su se "zabelele" palme. Meteorološka služba Maroka je saopštila da je sneg pao u… »

Racije širom Turske: Izdat nalog za hapšenje 120 ljudi iz vojske

Večernje novosti 01.02.2018
Širom Turske sprovode se racije nakon što je tužilaštvo izdalo naloge za hapšenje 120 osoba iz vojske. Širom Turske sprovode se racije nakon što je tužilaštvo izdalo naloge za hapšenje 120 osoba iz vojske, javila je danas agencija Anadolija… »

Požar u Kini: Gori poslovna zgrada od 20 spratova

Večernje novosti 01.02.2018
U poslovnoj zgradi od 20 spratova u kineskom gradu Džengdžou danas je izbio požar, ali zasad nije poznato da li ima povređenih. U poslovnoj zgradi od 20 spratova u kineskom gradu Džengdžou danas je izbio požar, ali zasad nije poznato da li ima… »

Navaljni osuđen na pet dana zatvora

Večernje novosti 01.02.2018
Portparolka ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog izjavila je danas da je on osuđen na pet dana zatvora zbog pozivanja na nedozvoljeni protest. Portparolka ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog izjavila je danas da je on osuđen na pet dana… »

Ankara: Tri osobe povređene u eksplozijia (VIDEO)

Večernje novosti 01.02.2018
Tri osobe su povređene u snažnoj eksploziji koja je ranije danas odjeknula u turskoj prestonici Ankari. Tri osobe su povređene u snažnoj eksploziji koja je ranije danas odjeknula u turskoj prestonici Ankari, javlja Rojters. Do eksplozije je došlo u… »

Uhapšeno 29 žena jer su skinule islamski veo

Večernje novosti 01.02.2018
Iranska policija pritvorila je 29 žena koje su skinule islamski veo u znak protesta, javili su danas iranski mediji. Iranska policija pritvorila je 29 žena koje su skinule islamski veo u znak protesta, javili su danas iranski mediji. Uhapšene žene… »