Arhiva » Vesti » RTV 01.02.2018

Srpske firme na sajmu prehrane u Moskvi

BEOGRAD - Petnaest srpskih kompanija predstaviće svoje proizvode na međunarodnom sajmu prehrambenih proizvoda "Prodekspo" u Moskvi, koji se održava od 5. do 9. februara 2018. godine. Nastup domaćih kompanija na toj sajamskoj manifestaciji organizovale su Razvojna agencija Srbijei Privredna komora Srbije uz podršku programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji.

RTV četvrtak, 1. februar 2018.  |  Tanjug
RTV: Srpske firme na sajmu prehrane u Moskvi

Kako je saopšteno iz RAS-a, u okviru nacionalnog štanda Srbije predstaviće se: Bahus iz Paraćina, Meggle Srbija iz Kragujevca, PIP iz Novog Sada, Carnex iz Vrbasa, Beocapra iz Šida, Zemljoradnička zadruga Moravac iz Leskovca, Nectar iz Bačke Palanke, KUČ-Company iz Kragujevca, Mlekara Šabac, kao i firme sa sedištem u Beogradu - ITN Group, Matster Fruits, Mundorama, Nacionalna distribucija, Zlatiborac i Mirax Agrar.

Kompanije iz Srbije će na sajmu "Prodekspo 2018" predstaviti svoj asortiman proizvoda na nacionalnom štandu površine 120 metara kvadratnih u hali dva, paviljonu osam.

RAS i PKS organizuju nastup domaćih kompanija s ciljem promocije potencijala domaće privrede, podrške izvoznicima i povezivanja s partnerima u inostranstvu, a uz podršku programa UNDP, kroz projekat "Pomoć za trgovinu - podrška proizvodnim kapacitetima u poljoprivrednom sektoru" koji finansira Vlada Ruske Federacije.

"Prodekspo" je najveća i najznačajnija specijalizovana izložba prehrambene industrije u Rusiji i Zajednici nezavisnih država, u okviru koje se organizuju poslovni susreti proizvođača, izvoznika i distributera, kao i predstavnika vodećih maloprodajnih trgovinskih lanaca.

Ovaj sajam poseti preko 60 hiljada posetilaca iz oko 100 zemalja, koji imaju mogućnost da se upoznaju s proizvodnim programom više od 2.200 izlagača iz oko 60 zemalja i 30 nacionalnih izložbi zemalja Evrope, Azije, Afrike, Amerike i Australije.

Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i organizuju izvoz na nova tržišta, kao i da unaprede postojeće i ostvare nove poslovne kontakte.

Tradicionalno učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi prehrambenih proizvoda u Rusiji, regionu Zajednice nezavisnih država i šire, direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom rastu izvoza.

Izvoz iz Srbije u Rusiju prošle godine je povećan za 25,7 odsto u odnosu na 2016, i očekuje se da će premašiti milijardu dolara.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

15 srpskih kompanija na sajmu hrane u Moskvi

B92 četvrtak, 1. februar 2018.

Firme iz Srbije na Sajmu prehrane u Moskvi

Vesti online četvrtak, 1. februar 2018.

©2019 Netmark d.o.o.