Arhiva » Vesti » Dnevnik 03.02.2018

Vulin: Nisam ubeđen u iskrenost Hrvatske

Dnevnik subota, 3. februar 2018.  |  Tanjug

"Ne verujem da će tamo biti dočekan onako kako zaslužuje čovek koji dolazi s porukom mira i čovek koji se vrlo često suprotstavi javnosti u Srbiji, da bi omogućio da se razgovara i da se u Hrvatskoj čuju neke bolje reči i čuju neki bolji tonovi", rekao je Vulin odgovarajući na novinarsko pitanje.

On je istakao da nije ubeđen u iskrenost i dobre namere, na prvom mestu zato što je hrvatska Vlada ovu posetu pokušala "da oteža, da je spreči i da je učini lošom, tražila nekakve besmislice i tražila svaki način da do posete suštinski ne dođe", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vulin kaže da bi verovao u iskrenost hrvatske strane da su bili u stanju najpre da se uzdrže od mržnje.

"Verovao bih da su jedinstveno istupili pred predsednika Vučića, da su ponudili konkretne teme o kojima će da razgovaraju, da su ponudili da kažu da je vreme da se Bečki ugovor konačno sprovede, da kažu da će razgovarati o isplati svih zaostalih penzija, o vraćanju imovinskih prava proteranim Srbima, da će im omogućiti da se njihova imovina ponovo vrati, da se njihov radni staž uplati, onda bih bio veći optimista", dodao je Vulin.

On kaže da se boji da u Hrvatskoj predsednik Vučić nema sagovornike s druge strane.

"Iskreno mislim da ne treba da ide zato što tolika količina mržnje koja ga tamo očekuje i tolika količina mržnje prema njemu i prema Srbima je nešto što nije civilizacijski. Hrvati imaju zbog čega da se izvinjavaju, mi to nikada nismo tražili, a oni pokušavaju da sabotiraju i ovu posetu. Jednostavno, sumnjam u njihovu iskrenost", rekao je ministar Vulin.


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Vulin: Nisam ubeđen u iskrenost Hrvatske

Večernje novosti subota, 3. februar 2018.

Vulin: Nisam ubeđen u iskrenost Hrvatske

B92 subota, 3. februar 2018.

Komentari


©2019 Netmark d.o.o.