Izvor: Auto blog arhiva vesti 03.02.2018

Mazda Motor Corporation potpisala pristup inicijativi Global Compact

Auto blog 03.02.2018
Mazda Motor Corporation potpisala je ovog meseca pristup inicijativi Global Compact Ujedinjenih nacija, čime je postala i član mreže Global Compact Japan. Ulaskom u UN Global Compact, kompanije i druge organizacije dobrovoljno izražavaju predanost da… »

TCR Evropa 2018 – Mikica Vesnić i Nikola Miljković predstavljaju Srbiju

Auto blog 03.02.2018
Naši istaknuti automobilisti, 41-godišnji MILOVAN MIKICA VESNIĆ, višestruki državni prvak i trostruki šampion SREDNJE EVROPE i mladi 22-godišnji NIKOLA MILJKOVIĆ, višestruki državni prvak i brdski šampion EVROPE, uskoro će startovati u seriji… »

ADAC proglasio ekološki najprihvatljivije automobile

Auto blog 03.02.2018
Najveći evropski automobilski klub – nemački ADAC – proglasio je ekološki najprihvatljivije automobile u prošloj godini. Maksimalnih pet ekoloških zvezdica dobilo je pet modela – četiri električna automobila i jedan plug-in-hybrid. Na prvom… »

Kinez koji je preporodio Volvo ušao u Mercedes?

Auto blog 03.02.2018
Jedan od najvećih proizvođača luksuznih automobila na svetu kompanija Mercedes-Benz izgleda da je dobila novog suvlasnika i to iz Kine. Akcije Mercedesove krovne kompanije Daimler AG kupio je kineski proizvođač vozila Geely, suvlasnik Volva, Lotusa i… »

Ni Mercedes, ni BMW – nešto treće je na tronu u Rusiji

Auto blog 03.02.2018
Mercedes, BMW, Audi su sinonim za premijum automobile, međutim, u Rusiji je neko drugi na "tronu". Prošle godine Rusi su kupili 140.000 vozila premijum klase, za nijansu manje nego prethodne, a to je oko 9,5 odsto celog automobilskog tržišta u… »

Vrele Gume test: Hyundai KONA 1.6 T

Auto blog 03.02.2018
Izbor imena KONA „pozajmljenog“ od najpopularnijeg adrenalinskog regiona na Havajima dovoljno govori o namerama Hyundai-ja. Biti aktivan, hrabro lud, neobičan i drugačiji. Po svemu sudeći rođena je nova IKONA mladih. Pažljivom analizom modela… »

Novi Alpine A110 izabran za Najlepši automobil u 2017.

Auto blog 03.02.2018
U izboru 33. Međunarodnog automobilskog festivala u Francuskoj novi Alpine 110 je proglašen za Najlepši Automobil u 2017. godini. Glasači su prepoznali atraktivni dizajn koji u sebi nosi duh originalnog modela A110 Berlinette. Javno online glasanje u… »

Proizvodna verzija letećeg automobila PAL-V Liberty je spremna

Auto blog 03.02.2018
Holandska kompanija PAL-V će u na predstojećem salonu u Ženevi premijerno predstaviti konačnu verziju modela Liberty za koji kaže da je prvi leteći auto na svetu. Liberty je vozilo s tri točka koje se može transformirati u žirokopter, a za to mu… »

Još spekulacija: Miler se opredelio za Hyundai, Borković ostaje sa Alfom, u WTCR dolazi Maldonado?

Auto blog 03.02.2018
Ne prestaju spekulacije o sastavu startne liste za inauguralnu sezonu Svetskog kupa turing automobila. Najnovija nagađanja potekla su iz mađarskih i portugalskih izvora. Ako im je verovati, Ivan Miler rejsing se opredelio za južnokorejsku tehniku i na… »

Lauda podržao "devojke" u F1: Žalosno ukinuta tradicija

Auto blog 03.02.2018
Trostruki šampion Formule 1 i jedan od čelnika Mercedesa legendarni Niki Lauda oštro je kritikovao odluku rukovodstva šampionata da ukine "devojke sa starta“. Prema rečima 68-godišnjeg Austrijanca "još jednom su muškarci odlučili za žene“… »