Arhiva » Vesti » Dnevnik 06.02.2018

Završne pripreme za turijsku kobasicijadu

TURIJA: U toku su poslednje pripreme uoči 34. Kobasicijade koja će se u Turiji održati od 16. do 18. februara. Promocije ove gastronomske ali i privredne i turističke priredbe već su održane u Somboru i Subotici, dok će na već poznat način, u petak 9. februara promoteri Novosađane pozvati da dođu u Turiju.

Dnevnik utorak, 6. februar 2018.  |  Dnevnik.rs

Organizatori očekuju dolazak više hiljada posetilaca iz zemlje i iz zemalja u okruženju, Republike Srpske, Hrvatske, Makedonije i Slovenije. Opština Srbobran objavila je i cenovnik zakupa tezgi duž glavne ulice u Turiji, pa se očekuje da od ove priredbe i Opština Srbobran, kao glavni pokrovitelj priredbe ima koristi.

Za postavljanje roštilja po dužnom metru zakup tezge košta 8.000 dinara, za postavljanje mesarske kućice preduzentici treba da izdvoje 50.000 dinara po metru kvadratnom, tezge za prodaju kokica koštaju 2.000 dinara po kvadratnom metru, za ringišpil i luna park kvadrat košta 700 dinara.

Za petak, 9. februara zakazana je promocija „Turijske kobasicijade” u Novom Sadu

Uz već tradicionalne programe, poput izrade najduže kobasice na svetu, koja će ove godine biti duga 2.034 metra, ili takmičenja u brzom jedenju kobasica, prvi put nakon više decenija biće organizovano takmičenje u pravljenju kobasica. Zakazano je za subotu, 17. februar u 13 časova, a svaka ekipa dobija po pet kilograma mesa, deset metara creva za kobasice, kao i pehar, diplomu za učešće, majicu sa amblemom Kobasicijade, kecelju ili kačket. Takmičari treba da donesu začine, pušku za nadevanje i mašinu za mlevenje mesa. Čija je kobasica najbolja odlučiće međunarodni žiri.

Metar sveže kobasice prodavaće se za 500 dinara, a suve za 600. Organizatori su najavili i bogat zabavni program, a zvezda 34. Kobasicijade biće Dženan Lončarević.

Z. D.


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.