Beograd arhiva vesti 12.02.2018

Vesić čistio prolaz kod Vuka

Mondo 12.02.2018
Akcija čišćenja podzemnog prolaza kod Vukovog spomenika počela je jutros, a gradski menadžer Goran Vesić je poručio da se neće tolerisati da u sred Beograda postoje "divlja deponija i smetlište". Foto: Tanjug/Sava Radovanović Prema njegovim… »

Mali: Projekat „K Distrikt” za novo ruho Dorćola

Studio B 12.02.2018
Rekonstrukcija nekadašnje zgrade Beka i izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa na toj parceli na Dorćolu počinje na jesen ove godine, kaže gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Predstavljajući projekat građanima, Mali je poručio da je reč o… »

Šarčević: Završena sanacija fasade škole

Danas 12.02.2018
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević obišao je danas Osnovnu školu „Filip Filipović“ u Beogradu na kojoj je završena sanacija fasade. Prema rečima Šarčevića, vrednost tih radova je nešto veća od 21 milion… »

Srpski radikali se za vlast bore najčasnijim sredstvima

Beta video 12.02.2018
BEOGRAD - Srpska radikalna stranka (SRS) obeležila je danas stranačku slavu Sveta Tri Jerarha a predsednik SRS Vojislav Šešelj izrazio je tom prilikom nadu da će gradjani na beogradskim izborima 4. marta, ukazati poverenje radikalima da učestvuju u… »

Beograđani, čuvajte se prevare, haraju lažni radnici crvenog krsta: Nema nikakve akcije prikupljanja novca za siromašnu i…

Kurir 12.02.2018
BEOGRAD - Crveni krst Beograda saopštio je danas da nije u toku bilo kakvo sakupljanje novčanih priloga na teritoriji gradna za siromašnu i bolesnu decu, te da će slučajevi koje su prijavili građani sa Starog grada i Vračara prijavljeni policiji. U… »

Relativno mirna noć za kraj vikenda: Bez saobraćajki u prestonici, Beograđane pokosio grip

Kurir 12.02.2018
Noć u Beogradu protekla je bez saobraćajnih nezgoda, a Hitna pomoć je imala 102 intervencije od kojih 11 na javnom mestu, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Prema njenim rečima, za pomoć su se najviše javljali astmatičari, hipertoničari… »

Kiša i sneg u naredna dva dana

Studio B 12.02.2018
Republički hidrometeorološki zavod najavio je niske temperature i kišu sa susnežicom 13. i 14. februara. U sredu se očekuje i formiranje tanjeg snežnog pokrivača. „Beokom servis” apeluje na Beograđane da osiguraju predmete na svojim terasama… »

„K distrikt” umesto „Beka”

Politika 12.02.2018
Na mestu bivše fabrike „Beogradske konfekcije” na Dorćolu najkasnije na jesen počinje gradnja stambeno-poslovnog kompleksa. Sećam se koliko me je u Parizu Danilo Kiš „davio” tim Dorćolom… Posle sam ga upoznao i Dorćol je zbilja… »

Igranke „Ko nekad u osam”

Politika 12.02.2018
Ljubitelji plesa, naročito onog iz šezdesetih, sedamdesetih, odazvali su se pozivu na još jednu retro igranku, ovoga puta u beogradski Kulturni centar „Grad”. Počelo je (i nastavilo se) „Ko nekad u osam” uz muziku i sećanja na neka, čini se… »

Obrenovac: Do 2024. gradska voda u svim selima

Večernje novosti 12.02.2018
Čelnici opštine najavili bolje snabdevanje najdragocenijom tečnošću na čitavoj teritoriji. Projektom obuhvaćeni Piroman, Brović, Trstenica, Vukićevica, Dren, Orašac i Ljubinić. ŽITELjI obrenovačkih sela Piroman, Brović, Trstenica, Dren… »