Arhiva » Vesti » Dnevnik 12.02.2018

Zmajev festival nauke u Srbobranu

SRBOBRAN: U Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj” održan je šesti „Zmajev festival nauke”, unapređen zahvaljujući podršci Naftne industrije Srbije, koja je u okviru programa „Zajednici zajedno” s miliona dinara omogućila da škola nabavi savremenu opremu i učila.

Dnevnik ponedeljak, 12. februar 2018.  |  Dnevnik.rs

Kupljeni su kompjuteri, projektori, bele table koji će omogućiti izvođenje savremene i kvalitetnije nastave u ovoj školi. Otvarajući festival predsednik opštine Radivoj Paroški pohvalio je sadržajnu i intezivnu saradnju sa kompanijom NIS, koja je već dugo prisutna na teritoriji opštine Srbobran.

“Zajedno realizujemo projekte koji su namenjeni poboljšanju uslova života naših građana, a jedan od uspešnih projekata je ovaj u Osnovnoj školi, koja je zahvaljujući kompaniji NIS i prepoznavanju dobre volje nastavnika i dece, dobila sredstva za realizaciju vredne manifestacije”, rekao je Paroški.

U skladu sa sloganom „Budućnost na delu”, NIS je ove godine u Srbobranu podržao projekte u oblasti obrazovanja, nauke, sporta i ekologije.

“Na ovaj način, verujemo da će najmlađi dobiti kvalitetnije obrazovanje, koje će usvajati na jedan zanimljiviji i interaktivan način i tako upotpuniti postojeća i razviti interesovanja ka novim znanjima”, rekao je Stefan Despotović, direktor Direkcije za eksterne komunikacije u NIS-u.

„Zmajev festival nauke” osmišljen je kao interaktivna platforma koja kroz vannastavne aktivnosti podržava i podstiče interesovanja dece za nauku.


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.