Politika arhiva vesti 12.02.2018

Vučić u Zagrebu, korak ka rešavanju otvorenih pitanja

RTS 12.02.2018
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović priredila je srpskom kolegi Aleksandru Vučiću svečani doček na Pantovčaku. Nakon sastanka, Vučić je poručio da po pitanju budućnosti Srbija i Hrvatska nemaju suprotstavljene interese. Predsednik je… »

Štrahe: Imam razumevanje za položaj Srba; Dačić: Svaka ti čast

RTS 12.02.2018
Austrijski vicekancelar Hajnc Kristijan Štrahe izjavio je da problem Kosova nije dugoročno rešen i da je potrebno da Beograd i Priština nađu kompromis, navodeći da ništa ne može da funkcioniše jednostrano. Austrija stoji iza odluke o nezavisnosti… »

Štrahe: Imam razumevanja za Srbe, Dačić: Svaka ti čast

RTV 12.02.2018
BEOGRAD - Austrijski vicekancelar Hajnc Kristijan Štrahe izjavio je danas da problem Kosova nije dugoročno rešen i da je potrebno da Beograd i Priština nađu kompromis, navodeći da ništa ne može da funkcioniše jednostrano. Štrahe je na… »

Brnabić: Ne očekujem velike rezultate od posete Vučića Hrvatskoj

Blic 12.02.2018
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić kaže da ne očekuje naročito velike rezultate od posete presednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu, ali da očekuje da se dijalog nastavi. - U ovom trenutku ne čini mi se da imamo dijalog, imamo Srbiju koja… »

KRIK: Prvi na listi SNS nelegalno sagradio kuću na Zlatiboru

Beta 12.02.2018
Direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj Zoran Radojičić nelegalno je sagradio kuću na Zlatiboru, a dozvolu za gradnju zatražio je tek kada je postao prvi na listi Srpske napredne stranke (SNS) za beogradske izbore, objavila je danas Meža… »

AP: Srbija i Hrvatska obećale da će raditi na smirivanju tenzija

Politika 12.02.2018
ZAGREB - Američka agencija AP izvestila je o poseti predsednika Srbije Zagrebu ističući da su Aleksandar Vučić i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović obećali da će raditi na smirivanju tenzija između dve zemlje. Odnosi Srbije i Hrvatske… »

Vučić: Na insistiranje Plenkovića i o ratnoj odšteti

RTS 12.02.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem, na Plenkovićevo insistiranje, razgovarao i o pitanju ratne odštete, mada je, kaže, uvek spreman da o svemu razgovara. Vučić je posle sastanka sa… »

Tahiri: Poslali smo četiri zahteva Beogradu, nema odgovora

B92 12.02.2018
Priština -- Kosovski ministar pravde Abeljard Tahiri izjavio je da je Priština poslala četiri pisana zahteva Beogradu u vezi sa rasvetljavanjem ubistva Olivera Ivanovića. On je dodao da Priština od Beograda ni na jedan zahtev nije dobila odgovor… »

Tači se ogradio od ideje o podeli Kosova

Blic 12.02.2018
Kosovski predsednik Hašim Tači ogradio se danas od ideje o o podeli teritorije Kosova, rekavši da je to van njegove pameti i kosovskih institucija. Tači je na konferenciji za novinare u Prištini, nakon susreta sa slovenačkim predsednikom Borutom… »

"Zagreb nije obezbedio uslove za uspeh posete"

Blic 12.02.2018
Hrvatska nije obezbedila neophodne uslove i atmosferu da poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića toj zemlji protekne u dobrom ambijentu, izjavio je direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov i ocenio da zato nije realno očekivati bilo kakav… »