Arhiva » Vesti » RTV 13.02.2018

Predavanje "Multikulturalnost u Bečkereku kroz vekove"

ZRENJANIN - Predavanje pod nazivom "Multikulturalnost u Bečkereku kroz vekove" biće održano u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u ponedeljak, 19. februara 2018. godine u 19 časova.

RTV utorak, 13. februar 2018.  |  RTV
RTV: Predavanje "Multikulturalnost u Bečkereku kroz vekove"

Učesnici su profesor istorije Milan Radaković i profesor Nikola Šlajh, a događaj organizuje Nemački narodni savet - podružnica Zrenjanin u čije ime će se prisutnima obratiti Robert Sabo.

Profesor Nikola Šlajh autor je "Monografije grada Bečkereka – prilozi za istoriju šest vekova Bečkereka i regije Banata" koja je napisana u duhu negovanja tradicije kroz multikulturalnost. Knjiga će biti objavljena tokom 2018. godine, a predavanje je jedna od aktivnosti projekta "Monografija grada Bečkereka – prilozi za istoriju šest vekova Bečkereka i regije Banata". Projekat je podržan od strane Nemačkog narodnog saveta.

Nemački narodni savet sa sedištem u Subotici je nepolitička organizacija koja se bavi očuvanjem kulturnog i istorijskog nasleđa vojvođanskih Nemaca. Predsednik organizacije je Rudolf Vajs. Podružnica Nemačkog narodnog saveza nedavno je formirana u Zrenjaninu i za kratko vreme privukla je brojne članove i simpatizere.

Ulaz je besplatan.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Zrenjanin Banat

©2019 Netmark d.o.o.