Arhiva » Vesti » Danas 14.02.2018

Opozicija: Poseta Vučića Hrvatskoj je marketing

Na posetu presednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj, srpska opozicija gleda kao marketing, prenopsi N1.

Danas sreda, 14. februar 2018.  |  Piše: FoNet

„Niti su mu namere iskrene, a sve i da jesu nema onaj koji je rat vodio mogućnost da pravi pomirenje“, kaže Aleksandra Jerkov iz DS.

Ne veruje opozicija ni da će fotografisanje i razgovori u Vrginmostu, učiniti boljim položaj boljim položaj Srba u Hrvatskoj.

„On je 2012. godine bio u Benkovcu, tamo je obećavao motokultivatore, 300 čuda, međutim ništa, ali apsolutno ni jednu jedinu stvar nije ispunio“, kaže Sanda Rašković Ivić iz Narodne stranke.

„Ako ideš da li si šta izdejstvovao za interese Srba koji žive u Hrvatskoj? Ako nisi, što si išao?“, pita se Boško Obradović iz Dveri.

„Igra ulogu koju je sam sebi namenio, to je uloga velikog pomiritelja u regionu“, smatra Aleksandra Jerkov.

„Mislim da je ovo predizborni marketing i da će to tako i ostati“, ocenila je Sanda Rašković Ivić.

Lider Dveri misli da takav marketing skupo košta. I to zbog fotografija sastanka sa kardinalom Bozanićem, koje objavljuju hrvatski mediji i na kojima se vidi da na zidu iznad zagrebačkog nadbiksupa visi portret Alojzja Stepinca.

„Ako Vas neko primi u radnom kabinetu Alojzja Stepinca, on Vam šalje jasnu poruku poniženja i uvrede. I ako vi na to pristajete znači da ste spremni da zarad nekih praznih priča o EU žrtvujete interse srpskog naroda u Hrvatskoj i interese srpskog naroda uopšte“, kaže Obradović.

Efekti zagrebačkih razgovora na interese naroda biće minmalni, ocenjuju analitičari. I vide tri moguća konktretna rezultata.

„To je da iz te hrpe dokumenata koju je doneo Vučić, da će se zaista utvrditi sudbina nekolicine ljudi“, kaže Boško Jakšić, spoljnopolitički komentator.

„Od konkretnih razultata ovog susreta ja sam zapamtio dva – da će nekoliko domaćinstava srpskih, povratničkih dobiti struju. To je jedan segment, drugi je da ćemo mi ići na arbitražu sa Hrvatskom, a kako je Srbija prolazila u dosadašniim arbitražama neću ni da Vas podsećam“, kaže analitičar Cvijetin Milivojević.

Analitičari, bez obzira na minimalne efekte, svaki razgovor ocenjuju kao korak u dobrom pravcu.


Objavljeno na sajtu danas.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2019 Netmark d.o.o.