Arhiva » Vesti » Danas 14.02.2018

Zlonamerno prenošenje izjave Ugljanina

BNV, opet, optužuje srbijanske medije Na prošlonedeljne izjave predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) Sulejmana Ugljanina o „srpskoj državi genocidnoj tvorevini za Bošnjake“ i pozivu Evropskoj uniji da u ovom delu Srbije „instalira svoje policijske i pravosudne organe“, „slegla se prašina“.

Danas sreda, 14. februar 2018.  |  Piše: S. N.

Izveštavanje o datim izjavama i ocenama iznesenim u saopštenjima, BNV je u saopštenju za javnost ocenilo kao „izliv mržnje srpskih nacionalističkih medija, bliskih aktuelnom režimu, koji tendeciozno i zlonamerno stavljaju celi bošnjački narod i njegove legitimno izabrane predstavnike u negativni kontekst uz otvorenu pretnju i zastrašivanje“. BNV konstatuje da „srpski nacionalistički mediji vode orkestriranu medijsku kampanju“, koja je usmerena protiv legitimnih zahteva bošnjačkog naroda „da se Ustavom reši status Sandžaka, kao autonomne pokrajine odnosno evropske regije i status Bošnjaka, kao konstitutivnog i državotvornog naroda, kroz reviziju Akcionog plana za pristupanje Evropskoj uniji“. BNV optužuje medije da zlonamerno spinuju naslove i iznose neistine i na taj način „pokušavaju da obmanu celokupnu domaću i međunarodnu javnost i razviju negativno raspoloženje protiv Bošnjaka i njihovih legitimnih zahteva“.

Postalo je ustaljeno da se pred neke izbore (ove godine su redovni izbori za novi saziv BNV), sa čelnih pozicija Sulejmana Ugljanina odapinju negativne strele prema državi i njenim organima. To prati već viđeno poricanje rečenog kroz optužbe medija za izliv srpske nacionalne mržnje i „zlonamerno stavljanje bošnjačkog naroda i njegovih legitimno izabranih predstavnika u negativni kontekst uz otvorenu pretnju i zastrašivanje“.


Objavljeno na sajtu danas.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2019 Netmark d.o.o.