Izvor: Sputnik arhiva vesti 14.02.2018

Makedonija voljna da imenu doda „geografsku odrednicu“

Sputnik 14.02.2018
Makedonski premijer Zoran Zaev rekao je danas da su Skoplje i Atina postigli značajan napredak u pravcu rešavanja dugogodišnjeg spora oko imena Makedonije, istakavši da je makedonska vlada voljna da doda imenu zemlje „geografsku odrednicu“, što… »

SAZNAJEMO Vlada Srpske usvojila nacrt Deklaracije o opstanku Srba

Sputnik 14.02.2018
Vlada Republike Srpske usvojila je Aneks 1 Sporazuma o uspostavljanju paralelnih odnosa između Srbije i Republike Srpske, koji sadrži Sporazum o sprečavanju asimilacije srpskog naroda, potvrđeno je za Sputnjik u kabinetu premijerke Republike Srpske… »

Kitarovićeva: Vučić s kojim sam ja razgovarala je evropski Vučić

Sputnik 14.02.2018
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izrazila je zadovoljstvo što je tokom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića postignut iskorak u namerama da se rešavaju pitanja preostala iz nedavne prošlosti, kao i da se fokus stavi na… »

Moćno vozilo za Vučića svima upadalo u oči

Sputnik 14.02.2018
Hrvatski „Jutarnji list“ je u tekstu „Moćno vozilo koje je svima upadalo u oči“ detaljno opisao limuzinu u kojoj se tokom posete predsednik Srbije Aleksandar Vučić vozio po Zagrebu. „Stotku dostiže za 6,5 sekundi, košta više od milion… »

Ameriku će iznenaditi odgovor Rusije na agresivni plan Pentagona

Sputnik 14.02.2018
Cilj Sjedinjenih Američkih Država je da nateraju Rusiju da uđe u trku u naoružanju i da joj ne dozvole da investira u privredu, nauku, obrazovanje... Dakle, zadatak je izmoriti i istrošiti protivnika. Moskva je, međutim, ističu sagovornici… »

Sirijska PVO oterala izraelski avion

Sputnik 14.02.2018
Sirijska protivvazdušna odbrana je naterala izraelski izviđački avion da napusti vazdušni prostor te zemlje nakon što je avion bio primećen na nebu iznad Kunejtre, javila je agencija SANA. „Sirijska PVO se suprotstavila izraelskom izviđačkom… »

Plenković: Hrvatska vlada nema nameru da popušta Srbiji

Sputnik 14.02.2018
Hrvatski premijer Andrej Plenković, koji je danas učestvovao na radnom ručku kolegijuma u Evropskoj komisiji, izjavio je, prema hrvatskom „Večernjem listu“, da njegova vlada, iako snažno proevropska, „nema nameru da popušta Srbiji“ samo zato… »

NATO pažljivo prati raspoređivanje „Iskandera“; Rusija: Postavićemo ih gde hoćemo

Sputnik 14.02.2018
NATO poziva Rusiju da bude transparentna u potencijalnom raspoređivanju taktičkih raketnih kompleksa „Iskander“ u Kalinjingradskoj oblasti i uopšte u svojoj vojnoj delatnosti u regionu, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg. Rusija… »

Obećanje: Za obnovu Iraka 30 milijardi dolara — nekom malo, nekom ogromno

Sputnik 14.02.2018
Vlasti Kuvajta saopštile su danas da su na međunarodnoj konferenciji u toj zemlji posvećenoj obnovi Iraka nakon rata s DAEŠ-om izneta obećanja o pomoći u ukupnom iznosu od 30 milijardi dolara. AP navodi da je to manje od 88,2 milijarde, koliko su… »

Zapad „krčka“ četiri podvale da Kosovo dobije stolicu u UN

Sputnik 14.02.2018
Ono što bi bilo najizglednije u očima zapadnih centara moći jeste da se pritiskom na Srbiju izdejstvuje neka vrsta prihvatanja formule dve Nemačke. Bitno je zaobići veto Rusije i Kine u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija. To mogu da učine samo… »