Svet arhiva vesti 14.02.2018

Pucnjava kod sedišta Nacionalne bezbednosne agencije verovatno nema veze s terorizmom

Večernje novosti 14.02.2018
U pucnjavi koja se danas dogodila kod sedišta američke Nacionalne bezbednosne agencije (NSA), u Fort Midu u saveznoj državi Merilend, ranjeno je nekoliko osoba, a taj incident najverovatnije nije povezan sa terorizmom. U pucnjavi koja se danas dogodila… »

Makron: Napašćemo Siriju ako su koristili hemijsko oružje

RTV 14.02.2018
PARIZ - Francuski predsednik Emanuel Makron zapretio je da će napasti Siriju ukoliko se dokaže da je vlada te zemlje koristila hemijsko oružje na civilima. "Udarićemo na mesto s kog je lansirano (hemijsko oružje) ili gde je organizovano", rekao je… »

Generalna skupština UN: Ne platiš, ne glasaš

Press 14.02.2018
Venecueli i Libiji onemogućeno je glasanje na Generalnoj skupštini UN po treći put u poslednje tri godine zbog više miliona dolara duga toj organizaciji. Foto:B92.net Generalni sekretar UN Antonio Gutereš je obavestio Generalnu skupštinu da 14… »

Florida: Više mrtvih u pucnjavi u školi

RTV 14.02.2018
MAJAMI - Više osoba je ubijeno, dok je preko 20 ranjeno u pucnjavi u srednjoj školi u gradu Parklend na Floridi, a policija je saopštila da je osumnjičeni za napad uhvaćen. Guverner Floride Bil Nelson rekao je da se strahuje da ima više od jedne… »

Na berzi oseka investicione aktivnosti

Blic 14.02.2018
Poslednjeg dana trgovanja u skraćenoj radnoj nedelji zbog proslave Dana državnosti Srbije 15. i 16. februara, na domaćem tržištu akcija je vladala oseka investicione aktivnosti, uz pad oba indeksa Beogradske berze. Ukupan promet na trgovanju iznosio… »

NATO osniva dve nove vojne komande

Glas Amerike 14.02.2018
NATO ministri odbrane u Briselu su dogovorili uspostavljanje dvije nove vojne komande i još jednom pozvali evropske saveznike da izdvajaju više za odbranu. Ministri odbrane NATO, okupljeni u Briselu sa zadatkom da nastave sa jačanjem i modernizacijom… »

Preminuo danski princ Henrik

Danas 14.02.2018
Daanski princ Henrik, suprug kraljice Margarete II, preminuo je u noći između utorka i srede u 83. godini, saopštila je danas kraljevska porodica. Princ Henrik umro je u snu u dvorcu Fredensborg, severno od Kopenhagena, a kako se navodi u saopštenju… »

Moravjecki: Samo Poljaci, Srbi i Grci nisu bili Hilterovi kolaboranti

Politika 14.02.2018
Varšava - Premijer Poljske Mateuš Moravjecki je ocenio da je nedopustivo optuživati Poljake za „tuđe ratne zločine”, posebno jer su, kako je rekao, Poljaci, zajedno sa Srbima, Grcima i Jevrejima, bili jedini narod u okupiranoj Evropi koji nije… »

Kurc: Austrija je priznala Kosovo i taj stav neće menjati

Kurir 14.02.2018
On je, pred sednicu vlade, povodom bure koja se digla zbog izjave vicekanelara Hajnc Kristijana Štrahea Politici da je Kosovo deo Srbije, naglasio da je Austrija prijatelj i da podržava Zapadni Balkan i da se trudi da da doprinos normalizaciji odnosa… »

Nova eksplozija na karnevalu u Boliviji, dve žrtve

RTV 14.02.2018
LA PAZ - U eksploziji koja se dogodila na karnevalu u Boliviji poginule su dve osobe, a povređeno 10, saopštili su zvaničnici. Ministar unutrašnjih poslova Bolivije Karlos Romero kazao je da su uhapšene tri osobe, kao i da se istražuju tačni uzroci… »