Izvor: Sputnik arhiva vesti 16.02.2018

Šta dobija RS ako se Dodik „preseli“ u Sarajevo

Sputnik 16.02.2018
Nama je bitno da naš čovek u Predsedništvu ima koordinaciju sa predsednikom RS i da postoji koordinacija vlasti na dva nivoa. To sada nemamo, i zbog toga RS trpi, ocena je politikologa profesora dr Radomira Neškovića. Dilemu da li će se aktuelni… »

Šta piše u deklaraciji Srpske i Srbije

Sputnik 16.02.2018
Republika Srpska i Srbija osnovaće nacionalni savet za očuvanje identiteta srpskog naroda i zajednički i organizovano će delovati i sprovoditi niz mera kako bi sprečile asimilaciju srpskog naroda, navodi se u sporazumu u koji je imao uvid „Glas… »

Bitka za Jadran: Amerikanci i Rusi ukrstili koplja i u Hrvatskoj

Sputnik 16.02.2018
Izjava američkog ambasadora u Hrvatskoj Roberta Kohorsta da bi eventualna kupovina deonica tamošnje naftne kompanije „Ina“ od strane Rusije „bila pogrešna“ govori o tome da bi takav razvoj događaja za SAD predstavljao problem jer bi time… »

Crnogorska opozicija bez dogovora o predsedničkom kandidatu

Sputnik 16.02.2018
Predstavnici crnogorske opozicije na današnjem sastanku nisu uspeli da se dogovore o zajedničkom kandidatu za predsednika Crne Gore na predstojećim izborima 15. aprila. "Ovde je neophodan dogovor između onih koji su imali kandidate", kazao je lider… »

SAD: Nemamo u planu obučavanje u RS s novim puškama

Sputnik 16.02.2018
SAD nemaju u planu obuku koja bi uključivala vatreno oružje koje će Republika Srpska nabaviti od Srbije, saopštila je Ambasada te zemlje u Sarajevu. Iz Ambasade su za novinsku agenciju „Patrija“ naveli da su Sjedinjene Američke Države… »

Iznenadni manevar: Beograd izlazi pred velike sile sa planom za zaštitu Srba

Sputnik 16.02.2018
U Deklaraciji o opstanku srpskog naroda nema ničeg spornog, ali dobro je da Srbija smireno i racionalno predstavi nacrt tog dokumenta i ključnim svetskim silama, smatra politički analitičar Dragomir Anđelković. Deklaracija, odnosno Sporazum o… »

„Snaga Sibira“ u punom zamahu: Rusija na korak od najvažnijeg gasnog tržišta na svetu

Sputnik 16.02.2018
„Gasprom“ je do sada izgradio više od 1.520 kilometara gasovoda „Snaga Sibira“, saopštio je prvi čovek ove kompanije Aleksej Miler na sastanku s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. „Do danas je izgrađeno 1.520 kilometara. To su dve… »

Hejlijeva: Vreme je da Teheran snosi posledice za Jemen

Sputnik 16.02.2018
Ambasadorka SAD pri UN Niki Hejli izjavila je da je vreme da Savet bezbednosti UN preduzme korake posle objavljivanja izveštaja u kojem se navodi da Teheran krši sankcije i naoružava pobunjenike u Jemenu. Hejli je sinoć navela da je u izveštaju… »

Lavrov: Priče o ruskoj podršci Trampu su spekulacije

Sputnik 16.02.2018
Rusija nije bila u zamci nekakvih očekivanja od predsedničkog mandata Donalda Trampa, svi razgovori o tome da je Rusija na izborima u SAD 2016. godine stavila ulog na njega i izgubila predstavljaju spekulacije, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej… »

Bivši šef češke diplomatije o pitanju priznanja Kosova: Sve je moguće...

Sputnik 16.02.2018
Peticiju sam potpisao iz dubokog ubeđenja da je jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova 2008. godine predstavljalo kršenje međunarodnog prava i napravilo opasan presedan. Ovaj primer može slediti u budućnosti Katalonija, ali i mnogi drugi… »