Izvor: Sputnik arhiva vesti 24.02.2018

Dolaze ledeni dani, evo do kada će trajati

Sputnik 24.02.2018
U Srbiju dolaze ledeni dani, koje u jutarnjim satima karakteriše umereni ili jaki mraz i koji će trajati narednih pet, šest dana. Očekuje se da će promenljivo vreme biti i u martu, sa čestim naoblačenjima sa kišom, a u višim planinskim predelima… »

Ivanić i Govedarica glavni Dodikovi protivkandidati

Sputnik 24.02.2018
Vukota Govedarica i Mladen Ivanić biće kandidati opozicionog Saveza za promene za funkcije predsednika Republike Srpske i člana Predsedništva Bosne i Hercegovine. O kandidaturi Govedarice za predsednika RS na izborima u oktobru odlučeno je danas na… »

„Dovlatov“ nagrađen u Berlinu

Sputnik 24.02.2018
Film ruskog reditelja Alekseja Germana Mlađeg „Dovlatov“, u kojem glavnu ulogu tumači srpski glumac Milan Marić, dobio je nagradu lista „Berliner morgenpost“ u okviru međunarodnog filmskog festivala „Berlinale“, prenose ruski mediji. Kako… »

Balerine otkrile trikove koje koriste za vitku liniju

Sputnik 24.02.2018
One znaju kako... I najmanje promene u ishrani mogu da donesu velike promene kad je kilaža u pitanju. Jedan od takvih primera su i balerine koje svoju liniju dobro čuvaju. Trikove koje one koriste nisu više tajna, one su ih podelile sa medijima, tako… »

„Spektejtor“: Amerikanci, zaboravite na Rusiju, stvarna pretnja je Kina

Sputnik 24.02.2018
Dok američki mediji bruje o „ruskom mešanju“, Kina metodično širi mrežu svog uticaja, piše list „Spektejtor“. Kako je navedeno u tekstu, predstavnici američke političke elite propuštaju da uvide ovu ozbiljnu i višestranu pretnju iz… »

Rusija: Teroristi namerno provociraju sirijsku armiju u Istočnoj Guti

Sputnik 24.02.2018
Teroristi Džejš el islama blokirali su humanitarni koridor u oblasti Muhajam el Vafedin u Istočnoj Guti i ne dozvoljavaju žiteljima da napuste ovu oblast. Oni svojim dejstvima ugrožavaju mirovne pregovore i provociraju vladine snage na odgovor… »

Da li gušteri i kameleoni zaista špijuniraju iranske nuklearne objekte?

Sputnik 24.02.2018
Bivši načelnik Generalštaba oružanih snaga, a sada viši vojni savetnik vrhovnog lidera Irana Hasan Firuzabadi, izjavio je da su „zapadni špijuni“ koristili reptile koji „reaguju na nuklearno zračenje“ u cilju špijuniranja iranskog atomskog… »

Berlinale: Zlatni medved za film „Ne dotiči me“

Sputnik 24.02.2018
Film „Ne dotiči me“ rumunske rediteljke Adine Pintilije osvojio je večeras nagradu Zlatni medved za najbolji film 68. Međunarodnog filmskog festivala (Berlinale). Nagrada za najbolju režiju dodeljena je američkom reditelju Vesu Anderson za film… »

Da li je sporazum s Prištinom i poslednja prepreka ka EU

Sputnik 24.02.2018
Da li će Brisel, ako Srbija i potpiše pravno obavezujući sporazum sa Prištinom kao uslov za ulazak u EU, iz rukava izvući neki novi, pitanje je koje je aktuelizovao bivši američki ambasador u Srbiji Vilijam Montgomeri, a ovdašnju javnost, i to ne… »

Zapadna vojska se „ustremila“ baš na Srpsku i Srbiju — cilj je jasan

Sputnik 24.02.2018
NATO poslednjih godinu dana upadljivo čini sve da poveća broj aktivnosti na prostoru država Zapadnog Balkana koje još nisu postale članice Alijanse. Suština je u potiskivanju i kontroli, po njihovom mišljenju, malignog uticaja Rusije. Još se nije… »