Društvo arhiva vesti 27.02.2018

Izbola nevenčanog supruga

Mondo 27.02.2018
Policija je uhapsila tridesetsedmogodišnju ženu iz Bečeja zbog sumnje da je sinoć više puta nožem ubola nevenčanog supruga. Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac Ilustracija U saopštenju Policijske uprave u Novom Sadu navodi se da se osumnjičena… »

Putevi Srbije: Prohodni auto-putevi i svi državni putevi prvog i drugog reda

Novi magazin 27.02.2018
Auto-putevi i svi državni putevi prvog i drugog reda prohodni su za saobraćaj ali se on odvija otežano zbog niskih temperatura, poledice, snežnih padavina i mestimično jakog vetra koji stvara nanose, saopštilo je danas Javno preduzeće "Putevi… »

Beograd: Sneg pada preko 24h, sve "mili" po ulicama

Vesti online 27.02.2018
Sneg u Beogradu pada više od 24 sata. Iako iz uprave grada kažu da rade punim kapacitetom i da su ulice prohodne, evidentno je da je saobraćaj izuzetno otežan. Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je jutros da se čiste ulice prvog prioriteta i da… »

Poslodavci da vode računa o zimskim uslovima rada, u suprotnom prete im kazne i do milion dinara

Blic 27.02.2018
Uprava za bezbednost i zdravlje na radu pozvala je danas poslodavce na primenu mera bezbednosti i zdravlja na radu u uslovima niskih temperatura. Pri niskim spoljnim temperaturama, najugroženiji su zaposleni koji rade u delatnostima građevinarstva… »

Elektronska prijava za roditeljski dodatak i lokalna novčana davanja od danas u Beogradu

Novi magazin 27.02.2018
Majke novorođenih beba u Beogradu od danas će moći, bez čekanja i odlaska na šalter, dok su još u porodilištu, elektronskim putem da popune zahtev za roditeljski dodatak i lokalna novčana davanja za sve porodilje, za prvo dete ili za materijalno… »

Spomenik palim policajcima: Stefanović: Podsećanje na ogromnu žrtvu i težinu policijskog posla

Blic 27.02.2018
Na inicijativu potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića po prvi put u istoriji Ministarstva u Beogradu će biti podignuto spomen-obeležje u znak sećanja na policijske službenike i druge pripadnike… »

Arsenijević ponovo izabran za rektora kragujevačkog univerziteta

Politika 27.02.2018
Savet Univerziteta sa 14 glasova „za” doneo odluku da prof. dr Nebojši Arsenijeviću poveri još jedan trogodišnji mandat, do 2021. godine. Kragujevac – Saga o rektoru kragujevačkog univerziteta formalno je okončana na sednici Saveta… »

Refundacija PDV-a na hranu i opremu za bebe

Danas 27.02.2018
Poreska uprava saopštila je danas da je, u skladu sa izmenama Zakona o porezu na dodatu vrednost (PDV), propisano da se pravo na refundaciju PDV može ostvariti do iznosa od 77.279,95 dinara za bebu starosti do dve godine, u prvoj godini starosti do… »

Ekipa spasilaca evakuisala staricu iz sela Gornjane

RTV 27.02.2018
GORNJANE - Spasioci Gorske službe spasavanja Srbije primili su hitan poziv u saradnji sa vatrogascima iz vatrogasne spasilačke jedinice MUP-a u Boru, povodom evakuacije starice iz sela Gornjane, između Bora i Majdanpeka. Zbog velikih snežnih nanosa i… »

Za vojnike ključevi od 34 nova stana

Blic 27.02.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uručili su danas, u Velikoj ratnoj sali Starog generalštaba, ključeve od 34 stana aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske… »