Društvo arhiva vesti 27.02.2018

Pokušaj ubistva u Bečeju: Nožem nanela više uboda nevenčanom suprugu

Kurir 27.02.2018
BEČEJ - S. P. (37) sa područja Bečeja, uhapšena je zbog sumnje da je učinila krivično delo ubistvo u pokušaju. Ona se tereti da je, noćas, nožem nanela više rana nevenčanom suprugu N. Č.(36) koji je sa teškim telesnim povredama smešten u… »

Nova prognoza: I do minus 20!

Mondo 27.02.2018
U Srbiji će do petka, 2. marta biti ledeni dani, kada temperatura ne raste iznad nule, a u četvrtak se u većini mesta očekuje najniža temperatura od minus 20 do minus 14 stepeni, upozorio je RHMZ. U petak i u subotu ujutro se očekuje kiša koja će… »

Zbog snega usporen saobraćaj, ledeni dani do petka

RTS 27.02.2018
Sneg koji je padao više od 30 sati otežava saobraćaj u čitavoj zemlji. Nadležni kažu da su svi državni putevi prvog i drugog reda prohodni, a putarska preduzeća rade 24 časa, angažujući sve radnike i mehanizaciju. Na ulicama Beograda je 1.600… »

Poslodavci moraju da zaštite zaposlene koji rade po hladnoći

Nova ekonomija 27.02.2018
Uprava Ministarstva rada Srbije za bezbednost i zdravlje na radu pozvala je poslodavce da primene propise o zaštiti zaposlenih tokom rada napolju po hladnoći i da im obezbede adekvatnu opremu, tople pomoćne prostorije i tople napitke. Najugroženiji su… »

Elektronska prijava za roditeljski dodatak i lokalna novčana davanja od danas u Beogradu

Novi magazin 27.02.2018
Majke novorođenih beba u Beogradu od danas će moći, bez čekanja i odlaska na šalter, dok su još u porodilištu, elektronskim putem da popune zahtev za roditeljski dodatak i lokalna novčana davanja za sve porodilje, za prvo dete ili za materijalno… »

Poginulim policajcima spomen-obeležje u BG

B92 27.02.2018
Beograd -- Na inicijativu ministra Nebojše Stefanovića, u Beogradu će biti podignuto spomen-obeležje u znak sećanja na policajce koji su dali svoje živote braneći Srbiju. To je saopšteno iz Stefanovićevog kabineta. Ministar je potpisao sa… »

Umesto najavljene smene – Arsenijeviću novi mandat rektora

B92 27.02.2018
Aktuelni rektor Univerziteta u Kragujevcu i redovni profesor Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu Nebojša Arsenijević je ponovo izabran za rektora. Novi mandat Arsenijeviću traje tri godine. Kako se navodi u saopštenju, izbor Arsenijevića danas… »

Povećan iznos refundacije PDV-a za opremu za bebe

Blic 27.02.2018
Povećan je iznos poreza na dodatu vrednost (PDV) za opremu za bebe koju roditelji mogu refundirati na sumu od najviše 77.279,95 dinara i to za bebu do dve godine, saopštila je danas Poreska uprava. Ovo je uređeno izmenama Zakona o porezu na dodatu… »

Kolaps u Boru zbog snega, spasioci evakuisali ženu / VIDEO

B92 27.02.2018
Cela Srbija zahvaćena je hladnim talasom i snegom. Jedan čitalac sajta B92.net Goran poslao je snimke iz Bora i okoline, na kojima se vidi da je sve zavejano. Spasioci Gorske službe spasavanja Srbije (GSSS) i pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice… »

Za pripadnike sistema odbrane ključevi 34 nova stana

RTV 27.02.2018
BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uručili su danas, u Velikoj ratnoj sali Starog generalštaba, ključeve od 34 stana aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i… »