Društvo arhiva vesti 27.02.2018

Izbola nevenčanog supruga

Mondo 27.02.2018
Policija je uhapsila tridesetsedmogodišnju ženu iz Bečeja zbog sumnje da je sinoć više puta nožem ubola nevenčanog supruga. Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac Ilustracija U saopštenju Policijske uprave u Novom Sadu navodi se da se osumnjičena… »

Putevi Srbije: Prohodni auto-putevi i svi državni putevi prvog i drugog reda

Novi magazin 27.02.2018
Auto-putevi i svi državni putevi prvog i drugog reda prohodni su za saobraćaj ali se on odvija otežano zbog niskih temperatura, poledice, snežnih padavina i mestimično jakog vetra koji stvara nanose, saopštilo je danas Javno preduzeće "Putevi… »

Mali: Sneg padao 35-36 sati, uspeli smo da normalizujemo

B92 27.02.2018
Čišćenje ulica prvog prioriteta je završeno i one su potpuno prohodine, a nakon što je sneg prestao da pada počelo je i čišćenje ulica drugog prioriteta. To je izjavio gradonačelnik Siniša Mali. "Ulice prvog prioriteta su potpuno prohodne, ne… »

Poslodavci da vode računa o zimskim uslovima rada

Dnevnik 27.02.2018
BEOGRAD: Uprava za bezbednost i zdravlje na radu pozvala je danas poslodavce na primenu mera bezbednosti i zdravlja na radu u uslovima niskih temperatura. Pri niskim spoljnim temperaturama, najugroženiji su zaposleni koji rade u delatnostima… »

Đorđević: Direktna isplata naknade porodiljama od 1. jula

Blic 27.02.2018
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas će od 1. jula naknada za porodiljsko bolovanje biti isplaćivane direktno porodiljama, a ne njihovim poslodavcima, kao što je sada slučaj. Ministar je… »

Spomen obeležje za poginule policajce

RTV 27.02.2018
BEOGRAD - Na inicijativu potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića po prvi put u istoriji Ministarstva u Beogradu će biti podignuto spomen obeležje u znak sećanja na policijske službenike i druge… »

Arsenijević ponovo rektor uprkos preporuci Agencije za borbu protiv korupcije

Radio 021 27.02.2018
Savet Univerziteta u Kragujevcu izabrao je danas profesora Nebojšu Arsenijevića za rektora Univerziteta u Kragujevcu na period od tri godine. Rektor je izabran tajnim glasanjem, a sednici je prisustvovalo 15 od 19 članova Saveta, saopštio je… »

Povećan iznos refundacije PDV-a za opremu za bebe

RTV 27.02.2018
BEOGRAD - Povećan je iznos poreza na dodatu vrednost (PDV) za opremu za bebe koju roditelji mogu refundirati na sumu od najviše 77.279,95 dinara i to za bebu do dve godine, saopštila je danas Poreska uprava. Ovo je uređeno izmenama Zakona o porezu na… »

Kolaps u Boru zbog snega, spasioci evakuisali ženu / VIDEO

B92 27.02.2018
Cela Srbija zahvaćena je hladnim talasom i snegom. Jedan čitalac sajta B92.net Goran poslao je snimke iz Bora i okoline, na kojima se vidi da je sve zavejano. Spasioci Gorske službe spasavanja Srbije (GSSS) i pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice… »

Vulin i Diković uručili ključeve od stanova

B92 27.02.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Ljubiša Diković uručili su ključeve od 34 stana aktivnim i penzionisanim pripadnicima MO i VS. Pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije dodeljena su 34 stana u Beogradu, Kuršumliji… »