Izvor: PC Press arhiva vesti 27.02.2018

LC‑Power Gaming 990B: vežite se, polećemo

PC Press 27.02.2018
Kompanija LC‑Power neumorna je kada govorimo o kućištima, jer konstantno izbacuje nove modele osveženog dizajna uz neka zanimljiva rešenja. Trenutno su aktuelne providne bočne stranice, a LC‑Power Gaming 990B – Concorde spaja sve ono što… »

LinkedIn profil kao šansa za poslovni uspeh

PC Press 27.02.2018
Da li spadate u grupu ljudi koji su napravili LinkedIn profil pre više godina i zaboravili da ga imaju? Ako je tako, postoji velika verovatnoća da ste stavili svoj lični brend u potencijalno rizičnu situaciju, s obzirom na to koliko se visoko LinkedIn… »

Google nagovestio povratak Google Glass naočara

PC Press 27.02.2018
Google je nedavno nagovestio da bi često osporavani Google Glass uređaj jednog dana mogao da se vrati na tehnološku scenu, a kada se tehnologija proširene stvarnosti bude dodatno poboljšala. Tako je Rick Osterloh, direktor Google-ove hardverske… »

Reddit i Tumblr se bore za neutralnost na internetu

PC Press 27.02.2018
Predlog za ukidanje zakona o neutralnosti na internetu izglasan je 14. decembra 2017. godine, te je na taj način odobrena mera za uklanjanje pravila koji podržavaju neutralno funkcionisanje mreže, a koja su usvojena pre samo dve godine. Tim pravilima… »

Manekenska karijera modernih dronova

PC Press 27.02.2018
Modna kuća Dolce & Gabbana uposlila je nove modele koji pistom ne hodaju, već lete. Oni koji su pomislila da je ono što smatramo lepotom počelo i da leti, ostaće razočarani pred flotom dronova koja je vladala modnom revijom koja je održana 25… »

Ministarstvo privrede izdvaja sredstva za preduzetnike

PC Press 27.02.2018
Ministarstvo privrede objavilo poziv za finansiranje razvojnih projekata, a za preduzetnike i firme obezbeđeno je 500 miliona dinara bespovratno do kraja 2018. Za ova sredstva, kako piše na sajtu Ministarstva privrede, moći će da se konkuriše do… »

Potrebne decenije do standarda EU

PC Press 27.02.2018
Šest zemalja Zapadnog Balkana imaju snažan ekonomski potencijal za rast i konvergenciju sa EU, ali moraju da unaprede svoje ekonomske performanse, ocenila je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u izveštaju o dijagnozi stanja ekonomija Zapadnog… »

IRS od platforme Coinbase tražio podatke o 13.000 korisnika

PC Press 27.02.2018
Platforma za trgovinu kriptovalutama – Coinbase, obavestila je svoje korisnike da planira da odgovori na zahteve iz sudskog naloga, te u roku od 21 dana američkoj Agenciji za prikupljanje poreza (IRS) preda podatke o 13.000 korisnika. IRS je ovaj… »

Zakonom kažnjivo neovlašćeno prikupljanje ličnih podataka

PC Press 27.02.2018
U Zakonu o radu tačno je navedeno kada je povređeno pravo zaposlenoga u domenu zaštite podataka o ličnosti, i to na sledeći način: “Zaposleni ima pravo uvida u dokumente koji sadrže lične podatke koji se čuvaju kod poslodavca i pravo da zahteva… »

Bil Gejts ima savet za buduće preduzetnike

PC Press 27.02.2018
Ako je Bil Gejts u nečemu dobar, onda je to svakako predviđanje novih prilika za uspeh. Nekoliko puta je izjavljivao da je njegova vizija o mogućnostima koje su se otvarale u svetu kompjutera, prouzrokovala njegov preuranjeni odlazak sa Harvarda, nakon… »