Izvor: SEEbiz arhiva vesti 27.02.2018

Vučić nakon sastanka sa Merkel: Pred Srbijom težak put

SEEbiz 27.02.2018
BERLIN - Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Berlinu da je pred Srbijom težak put u reformama, kao i teška prepreka koja se tiče rešavanja odnosa Beograda i Prištine. Na konferenciji za novinare s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel… »

Pacolli: Dačić Burundiju nudio oružje da povuku odluku o Kosovu

SEEbiz 27.02.2018
PRIŠTINA - Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli optužio je danas ministra spoljnih poslova Srbije Ivicu Dačić da je Burundiju nudio oružje u zamenu za povlačenje odluke o priznanju nezavisnosti Kosova. Pacolli je rekao da "ne bi bili… »

Azijska tržišta: Indeksi nadoknadili većinu gubitaka

SEEbiz 27.02.2018
TOKIO – Na većini azijskih burzi cijene su dionica u utorak porasle, zahvaljujući usponu Wall Streeta dan prije, čime je nastavljen oporavak tržišta od pada početkom veljače, dok je dolar stabilan uoči prvog izvješća novog predsjednika Feda u… »

Prosječna crnogorska zarada u januaru 511 eura

SEEbiz 27.02.2018
PODGORICA - Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u januaru je, prema podacima Monstata, iznosila 511 eura, što je 0,2 odsto manje u odnosu na prošlogodišnji decembar. Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u januaru je ostala na nivou istog… »

Transparentnost Srbija: Finansiranje izbornih kampanja u Srbiji neuređeno i neprimereno

SEEbiz 27.02.2018
BEOGRAD - Kampanja za predstojeće izbore u Beogradu je još jedan dokaz da finansiranje izbornih kampanja u Srbiji nije uređeno na logičan i primeren način, ocenila je danas organizacija Transparentnost Srbija (TS). Kako ukazuje, iz budžeta Grada… »

UniCredit: Srbija među perspektivnijim tržištima regiona za obnovljive izvore energije

SEEbiz 27.02.2018
BEOGRAD - Srbija je jedno od najperspektivnijih tržišta u čitavom regionu kada su u pitanju obnovljivi izvori energije, objavila je danas UniCredit banka. "Korišćenje obnovljivih izvora energije utiče na očuvanje životne sredine, unapredjenje… »

Fabris Peruško novi povjerenik za Agrokor

SEEbiz 27.02.2018
ZAGREB - Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nije u ponedjeljak želio konkretno odgovoriti ima li ime za novog povjerenika za Agrokor kratko poručivši kako ih ima više, no kako doznaje Jutarnji čini se da bi novi Vladin izvanredni… »

Beogradska berza: NIS i Komercijalna banka u fokusu investitora

SEEbiz 27.02.2018
BEOGRAD - Naftna industrija Srbije i obične akcije Komercijalne banke bile su danas u fokusu investitora na domaćem tržištu akcija. BELEX15 je oslabio 0,2 odsto, na 752,24 poena dok je BELEXline spušten 0,3 odsto, na 1.579,81 bod. Ukupan promet na… »

Prerani odlazak Želimira Ciglara

SEEbiz 27.02.2018
ZAGREB - Prije točno dvije godine baš mi je bivši kazališni kritičar Večernjeg lista Želimir Ciglar javio vijest o smrti modne i likovne kritičarke Večernjaka Ane Lendvaj. A u utorak 27. veljače iznenada je preminuo i Želimir Ciglar, kritičar… »

Vučić: Bez kompromisa sa Albancima bićemo poput Turske i Makedonije

SEEbiz 27.02.2018
BERLIN - Nemačka na pravno-obavezujućem sporazumu Beograda i Prištine insistira od 2008. godine, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Predsednik Vučić rekao je da se pohvale nemačke kancelarke, pre svega odnose, na ekonomski napredak. "To… »