Izvor: Večernje novosti/Balkan arhiva vesti 27.02.2018

Vlada u Skoplju: Četiri imena predlog Nimica, a ne Makedonije

Večernje novosti 27.02.2018
Makedonska vlada saopštila je večeras da je posrednik UN Metju Nimic predložio četiri opcije za ime te države i da to nije predložila Makedonija. Makedonska vlada saopštila je večeras da je posrednik UN Metju Nimic predložio četiri opcije za ime… »

Junker o datumu ulaska u EU: Kad sve bude spremno, biće spremno

Večernje novosti 27.02.2018
Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je danas u Podgorici da je prirodno mesto zemalja Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji, ali da će učlanjenje zavisiti od napora svake zemlje pojedinačno. Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker… »

Mesić odbio da bude počasni građanin Sarajeva

Večernje novosti 27.02.2018
Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić odbio je da bude počasni građanin Sarajeva, priznanje koje dodeljuje Gradska uprava Grada Sarajeva. Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić odbio je da bude počasni građanin Sarajeva, priznanje koje… »

Region okovan snegom, ledom i temperaturama u minusu

Večernje novosti 27.02.2018
Arktička zima sa temperaturama u minusu i jakim olujnim vetrovima, okovala je zemlje regiona. Smatra se da je ovo najhladnija zima u ovom veku. ZAGREB, SARAJEVO, PODGORICA, SKOPLjE - Arktička zima sa temperaturama u minusu i jakim olujnim vetrovima… »

Osječki gradonačelnik imenovan za poverenika za nestale

Večernje novosti 27.02.2018
Predsednica Kolinda Grabar-Kitarović imenovala je osječkog gradonačelnika Ivicu Vrkića za poverenika za nestale u hrvatskom ratu za nezavisnost, nakon što je u utorak primila delegaciju veterana. Predsednica Kolinda Grabar-Kitarović imenovala je… »

Incidenti u Podgorici: Bacili bombu na "Čokoladu", nađene kašikare u kontejneru

Večernje novosti 27.02.2018
Incidenti na ulicama glavnog grada Crne Gore uznemirili žitelje. Stradao kafić, zapaljen auto, nađeno i 11 "kašikara" EKSPLOZIVNA naprava aktivirana je danas oko četiri sata ispred lokala "Čokolada" u Ulici Stanka Dragojevića u Podgorici. Prema… »

Fotografije Ratka Mladića osvanule na zgradi opštine u Istočnom Sarajevu

Večernje novosti 27.02.2018
Na zgradi opštine u Istočnom Sarajevu osvanuli su plakati sa fotografijama haškog optuženika Ratka Mladića. Na zgradi opštine u Istočnom Sarajevu osvanuli su plakati sa fotografijama haškog optuženika Ratka Mladića, a načelnik te srpske… »

Dnevni avaz tvrdi: Bezbedost Radončića ozbiljno ugrožena

Večernje novosti 27.02.2018
Bezbednost lidera Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića je navodno ozbiljno narušena, piše sarajevski portal Dnevni avaz. Bezbednost lidera Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića je navodno ozbiljno narušena, piše sarajevski… »

Pupovac dao ultimatum Plenkoviću?

Večernje novosti 27.02.2018
Pupovac objašnjava da njegova stranka želi da Vlada Hrvatske opstane, ali da smatra da šteta nastala u slučaju Agrokor mora biti sanirana na adekvatan način. Izjavu lidera SDSS i zastupnika u Saboru Milorada Pupovca kojom je poručio da zbog slučaja… »

Otimanje imovine „Novosti” u Doboju: Gradonačelnik se branio ćutanjem

Večernje novosti 27.02.2018
Višemesečna istraga o otimačini poslovnog prostora "Novosti" u Doboju ušla u završnu fazu. Gradonačelnik izjavio da će "ukoliko bude potrebe" izjavu dati tužiocu. Na teret mu se stavlja nesavestan rad. GRADONAČELNIK Doboja Obren Petrović… »