Izvor: Večernje novosti/Kultura arhiva vesti 27.02.2018

Osvojili Berlin, pa Beograd

Večernje novosti 27.02.2018
Premijerno prikazan film "Dovlatov" u ponedeljak veče u prepunom Sava centru. PRAVO sa Berlinskog festivala, gde je osvojila Srebrnog medveda za najbolji kostim i scenografiju, na Fest je u ponedeljak veče stigla hvaljena drama "Dovlatov", ruskog… »

"Labudice" u Gračanici

Večernje novosti 27.02.2018
Veliko interesovanje za prvu baletsku školu na Kosovu. Prve korake učilo 140 mališana. PRVA baletska škola na Kosovu otvorena je nedavno u Gračanici, zahvaljujući saradnji gračaničkog Doma kulture sa Institutom za umetničku igru iz Beograda, a… »

Milija Nešić, za "Novosti" Istine kojima se smejemo

Večernje novosti 27.02.2018
Naš veliki umetnik o izložbi u "Parobrodu", mrdalicama koje razmrdavaju savest. Bavim se ljudskom prirodom koja će nas dovesti dotle da se uništimo. KADA sam napravio prvu mrdalicu, izneo sam je ispred ateljea da vidim kako svet reaguje. Skupili se… »

"Milivojev štap i šešir": Miloš Milošević pobednik četvrte festivalske večeri

Večernje novosti 27.02.2018
Za pobednika četvrte večeri Amaterskih glumačkih svečanosti "Milivojev štap i šešir", stručni žiri proglasio je Miloša Miloševića, za tumačenje uloge Pauna u predstavi “Ne igraj na Engleze”. Za pobednika četvrte večeri Amaterskih… »

46. Fest Reditelj Lazar Bodroža: Prava ljubav će opstati

Večernje novosti 26.02.2018
Predstavljen naučnofantastični film "Ederlezi Rajzing" u kom igraju Sebastijan Kavaca i Džesika Stojadinović. JEDAN od hitova nacionalnog takmičarskog programa 46. Festa - "Ederlezi rajzing" (bar kada je reč o pažnji medija i pre njegovog… »