Izvor: Večernje novosti/Svet arhiva vesti 27.02.2018

Rusija: Civili ne mogu da napuste Gutu zbog granatiranja

Večernje novosti 27.02.2018
Civili ne mogu da napuste sirijsku enklavu istočnu Gutu zbog granatiranja humanitarnog koridora u blizini izbegličkog kampa Vafidin, izjavio je šef grupe koja kontroliše zonu deeskalacije u Siriji Viktor Pankov. Civili ne mogu da napuste sirijsku… »

Britanski nacrt nije prošao: Rusija uložila veto na rezoluciju UN o Iranu

Večernje novosti 27.02.2018
Rusija je uložila veto na britanski nacrt rezolucije Saveta bezbednosti UN o Iranu u kojoj se navodi da je ta zemlja prekršila zabranu naoružanja Jemena, time što je dostavila rakete i dronove Šiitima u Jemenu. Rusija je uložila veto na britanski… »

Italijanska mafija možda umešana u ubistvo novinara

Večernje novosti 27.02.2018
Organizovani kriminal mogao bi da bude umešan u ubistvo slovačkog istraživačkog novinara Jana Kucijaka, izjavio je kanadski novinar Tom Nikolson. Organizovani kriminal mogao bi da bude umešan u ubistvo slovačkog istraživačkog novinara Jana… »

Tragedija u Rusiji: Devetoro stradalo u sudaru minibusa i kamiona

Večernje novosti 27.02.2018
Izvor iz hitne službe rekao je za TAS S da su svi stradali putnici autobusa u kojem je, kako je naveo, ukupno bilo 12 osoba. U sudaru minibusa i kamiona u ruskoj Republici Baškortostan poginulo je devet osoba, javila je danas novinska agencija Interfaks… »

Severnokorejski lideri koristili lažne pasoše za putovanja

Večernje novosti 27.02.2018
Severnokorejski lider Kim Džong Un i njegov pokojni otac Kim Džong Il koristili su lažne pasoše kada su aplicirali za vizu u zapadnim zemljama 90-ih godina prošlog veka, tvrdi danas pet zapadnoevropskih obaveštajnih službi. Severnokorejski lider… »

Američki general: Rusija je u Siriji i piroman i vatrogasac

Večernje novosti 27.02.2018
Visoki američki general na Bliskom istoku kritikovao je danas Moskvu zbog akcija u Siriji, rekavši da je Rusija u toj zemlji "i piroman i vatrogasac" Visoki američki general na Bliskom istoku kritikovao je danas Moskvu zbog akcija u Siriji, rekavši da… »

Gradonačelnik Jerusalima obustavio plan da oporezuje imovinu crkve

Večernje novosti 27.02.2018
Gradonačelnik Jerusalima Nir Barkata obustavio je danas plan kojim je trebalo da uvede porez na poslovne objekte u vlasništvu hrišćanske crkve, kao što su restorani i hoteli, a koja je izazvala bes verskih lidera i dovelo do zatvaranja crkve Svetog… »

Jerusalim: Crkva Svetog groba i dalje zatvorena (foto)

Večernje novosti 26.02.2018
Hrišćanski poglavari saopštili su da će Crkva Svetog groba biti zatvorena do daljnjeg zbog novog Zakona o porezu, koji vladi Izraela daje ovlašćenje da zapleni crkveni posed. Hrišćanski poglavari saopštili su da će Crkva Svetog groba biti… »

Predsednik SAD o masakru Tramp: Uleteo bih u školu na Floridi, čak i nenaoružan

Večernje novosti 27.02.2018
Američki predsednik veruje da bi utrčao da spreči napadača prilikom obraćanja guvernerima američkih saveznih država. Američki predsednik Donald Tramp, koji je žestoko kritikovao odgovor policije na nedavnu pucnjavu u školi na Floridi, izjavio je… »

Premijerka Rumunije oslobođena odgovornosti za diskriminaciju

Večernje novosti 26.02.2018
Savet rumunske vlade oslobodio je danas odgovornosti premijerku te zemlje, Vjoriku Dančilu, jer je upotrebila reč "autistični" dok je opisivala svoje političke protivnike. Savet rumunske vlade oslobodio je danas odgovornosti premijerku te zemlje… »