Svet arhiva vesti 27.02.2018

Uprkos primirju: Assadovi avioni bombarduju Istočnu Ghoutu

Al Jazeera 27.02.2018
Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je humanitarno primirje, koje je odmah prekršeno. Najmanje dva civila ubijena su manje od dva sata nakon početka primirja u Istočnoj Ghouti u Siriji, rekli su aktivisti, dok su snage Vlade Sirije nastavile nove… »

Britanski nacrt nije prošao: Rusija uložila veto na rezoluciju UN o Iranu

Večernje novosti 27.02.2018
Rusija je uložila veto na britanski nacrt rezolucije Saveta bezbednosti UN o Iranu u kojoj se navodi da je ta zemlja prekršila zabranu naoružanja Jemena, time što je dostavila rakete i dronove Šiitima u Jemenu. Rusija je uložila veto na britanski… »

Tužilaštvo traži 30 godina za bivšu južnokorejsku predsjednicu

Al Jazeera 27.02.2018
Predsjednica Park Geun-hye optužena je za primanje mita, zloupotrebu službenog položaja i prinudu. Tužilaštvo je zatražilo zatvorsku kaznu od 30 godina za Park Geun-hye, bivšu predsjednicu Južne Koreje, zbog navodnog podmićivanja, zloupotrebe… »

Italijanska mafija povezana s ubistvom slovačkog novinara? Kolega otkrio šta je Kucijak istraživao pre smrti

Kurir 27.02.2018
Organizovani kriminal mogao bi da bude umešan u ubistvo slovačkog istraživačkog novinara Jana Kucijaka, izjavio je danas kanadski novinar Tom Nikolson. U intervjuu dnevniku "Sme", Nikolson je naveo da mu je Kucijak rekao da radi na priči o… »

Ispovest monike Levinski: Najzad shvatam - Klinton je brutalno zloupotrebio moć!

Kurir 27.02.2018
Bivša stažistkinja u Beloj kući Monika Levinski (44) izjavila je da afera koju je imala sa bivšim američkim predsednikom Bilom Klintonom, nije bila "seksualno uznemiravanje", već "brutalna zloupotreba moći". Ona je za magazin Veniti fer (Vanity… »

Video: Najmanje 14 žrtava zemljotresa na Papui

Al Jazeera 27.02.2018
Potres jačine 7,5 stepeni koji je regiju pogodio rano u ponedjeljak oštetio je rudnike i dalekovode. Izvor: [James McQueen/Facebook] Najmanje 14 ljudi poginulo je u lavinama i pod ruševinama zgrada tokom snažnog zemljotresa u zabačenim dijelovima… »

Tragedija u Rusiji: Devetoro stradalo u sudaru minibusa i kamiona

Večernje novosti 27.02.2018
Izvor iz hitne službe rekao je za TAS S da su svi stradali putnici autobusa u kojem je, kako je naveo, ukupno bilo 12 osoba. U sudaru minibusa i kamiona u ruskoj Republici Baškortostan poginulo je devet osoba, javila je danas novinska agencija Interfaks… »

Odesa: Ukrajinski desničari bacali baklje na ruski konzulat

RTV 27.02.2018
KIJEV - Ukrajinski krajnji desničari bacali su u ponedeljak upaljenje baklje preko ograde kompleksa ruskog Generalnog konzulata u Odesi, a ogradu kompleksa su isprskali bojom, javljaju ukrajinski i ruski mediji. "Nakon što su pevali ukrajinsku… »

Visoka izlaznost ne znači siguran uspeh opozicije

Danas 27.02.2018
Projekcije odziva birača kreću se od 52 do 55 odsto, dok opozicioni kandidati priželjkuju oko 60 procenata Visoka izlaznost ne mora nužno da pogoduje opozicionim strankama. Projekcije istraživačkih agencija o izlaznosti na predstojećim beogradskim… »

"EU: je okrenula leđa Turskoj, najveći novac odlazi Srbiji"

Blic 27.02.2018
Zapadni Balkan postao je atraktivniji za finsiranje, a prema pisanju nemačke štampe, Evropska banka za obnovu i razvoj, koju još nazivaju i "Bankom za Istočnu Evropu" - težište aktivnosti prebacila je upravo na njega. Pošto je pristup Turske… »